Stiri

Cu si despre istoria Loteriei in Romania

Compania Nationala a Loteriei Romane este o companie detinuta de statul roman, se intretine independent si este singura care organizeaza in Romania jocurile de noroc de tip loto, pariuri mutuale, jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor, precum si jocurile de tip slot-machine si cele de tip bingo.

Este una din putinele institutii cu traditie si a fost infiintata la 14 septembrie 1906. Pe acea vreme de organizare se ocupau bisericile si pe langa bani se puteau castiga stofe scumpe si excursii in URSS. Actul de nastere al Loteriei de Stat a fost facut oficial in 29 mai 1906 de catre regele Carol I. Legea a fost modificata in anul 1931 prin Legea pentru înfiintarea si organizarea Loteriei de Stat pe clase. Initial, jocurile erau organizate de biserici, iar banii nu mergeau la un singur castigator.

Jocurile de loterie se practica peste tot in lume, de exemplu cea mai mare suma castigata la loto 6/49 in Romania este de aproximativ 11 milioane de Euro, in data de 14 iulie 2013, iar recordul european este de 190 milioane Euro si a fost castigat in luna octombrie a anului 2017 in Spania, in schimb, recordul mondial este de aproximativ 760 milioane de Dolari si a fost castigat in luna august 2017 de catre o femeie de 53 de ani din Statele Unite ale Americii.

Loteria de tip keno 20/80

Datorita faptului ca primele extrageri au avut loc in 1996, fiind una dintre primele loterii tip keno 20/80 aparute in tara noastra, Loto Polonia este una dintre cele mai populare loterii din Romania, toate casele de pariuri din Romania avand-o in portofoliul lor.

In ultimii doi – trei ani, a devenit posibila si parierea online la anumite case de pariuri, ceea ce a facut ca popularitatea ei sa creasca si mai mult. Pentru multi a devenit mult mai usor posibilitatea de a juca jocurile de noroc online.

Chiar daca ulterior au aparut si alte loterii tip 20/80 pe piata din Romania, unele cu extrageri zilnice din 5 in 5 minute, LotoPolonia si-a mentinut grupul entuziastic de fani, iar acestia au contribuit nemijlocit la
raspandirea ei la o audienta foarte larga de varste si categorii diferite.

Romanii sunt familiarizati cu jocurile de loto, multi din ei joaca inca de pe vremea comunismului, cand fiecare roman juca la loteria romana. Asa ca majoritatea celor cu varste de peste 40 de ani joaca inca si acum la Loto 6/49, Joker si Noroc. Odata cu trecerea timpului s-au scris multe carti despre jocul de loto, au aparut multe scheme si strategii pentru a intelege jocul si de a creste sansele de reusita.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top