Stiri

Cum arată vacanța ideală cu autorulota? – Care sunt recomandările călătorilor pasionați?

Dacă ai ajuns aici, cel mai probabil ai auzit poveștile altora despre mirajul vacanțelor în autorulotă, dar nu ai avut până acum ocazia sau curajul să fii unul dintre acei oameni. Când pornești pe traseu cu autorulota, pleci practic cu casa în spinare.

Autorulota nu necesită un permis de conducere special, ci doar câteva reguli de bază pe care ar fi bine să le aplici dacă îți dorești un concediu fără incidente. Așadar, care sunt acestea?

  • Ambalează esențialul

Împachetează strictul necesar și anume: îmbrăcăminte pentru toată perioada concediului, piese de îmbrăcăminte pentru seri răcoroase, zile cu soare, drumeții; articole de toaletă pentru tine și copii, alimente semipreparate sau care se gătesc ușor, lanterne, baterii pentru lanterne, protecție solară, chibrituri, adaptor universal și un încărcător de telefon.

  • Ai grijă unde campezi

Caută locuri speciale pentru campare, asigură-te că ai acces la apă și un loc de parcare plat pentru staționare confortabilă. Exista aplicatii speciale cu locuri de parcare destinate acestui tip de turism.

  • Verifică autorulota în amănunt

Asigura-te ca atunci cand decizi sa inchiriezi o autorulota apelezi la o firma serioasa, cu autorulote cat mai noi, intretinute corespunzator, fara probleme tehnice. Astfel riscul de a avea probleme tehnice pe parcursul vacantei va tinde spre 0.

  • Alege cu grijă compania

Informează-ți familia sau prietenii care doresc să îți țină companie ce implică o vacanță cu autorulota – de la împărțirea patului, camparea în mijlocul naturii liniștite, sau gătitul cu alimente de bază.

  • Încărcarea cu apă este prioritară

Nu uita să umpli rezervoarele de apă și să golești apa uzată la benzinării, in campinguri sau in toaletele publice care permit asta.

  • Ține la îndemână cel puțin o lanternă

După cum am specificat anterior: ai grijă la risipă. Și aici nu mă refer doar la consumul de apă. În scopul conservării energiei, folosește ori de câte ori este necesar o lanternă. De exemplu, o lanternă de cap care să mențină mâinile libere este ideală pentru serile în care trebuie să mergi la WC și nu ai chef să pornești motorul.

  • Nu uita de lenjeria de pat

Autorulotele Green Camper sunt echipate special cu perne, lenjerii de pat, aer condiționat și sistem de încălzire pentru confort garantat în cazul schimbărilor meteo. Intră pe https://greencamper.ro/ și află mai multe detalii.

De asemenea, dacă intenționezi să petreci câteva zile într-o zonă pitorească de munte, atunci nu uita să iei cu tine o pătură mai groasă, necesară pentru nopțile friguroase atunci cand decizi sa stai mai multe ore afara seara. Poți aduce cu tine o pilotă subțire dacă vremea se schimbă și nopțile devin toride. Pentru interior nu trebuie sa iti faci griji, autorulotele au centrale termice pe care mai mult decat sigur nu le vei folosi la mai mult de 60% din capacitate. Spatiile fiind relativ mici, se va incalzi destul de repede pana la temperaturi de 22-25 grade in functie de preferinte.

  • Alege camping-uri cu view-uri de 5 stele

În Europa poți descoperi camping-uri care îți oferă apusuri și răsărituri superbe, pe marginea lacurilor, pe malul mării sau la poalele munților. Tot ce îți rămâne ție de făcut este să te informezi înainte de plecare și să găsești varianta care îți convine. Mai mult, seară de seară poți privi cerul înstelat prin fereastra uriașă de deasupra patului.

Dacă te prinde noaptea pe drum, poți sta liniștit. Poți campa în orice zonă care ți se pare sigură, pe loc drept și accesibilă. Autorulotele sunt încadrate ca autoturisme, așadar poți să înnoptezi oriunde te lasă legea să parchezi mașina.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top