Diverse

Cum sa fii mai organizat la birou

Organizarea poate fi intotdeauna o mare dilema, chiar si pentru cei mai renumiti oameni de afaceri. Insa, prin cunoasterea si aplicarea unor mici trucuri, chiar si cel mai dezordonat om poate invata treptat cum sa se organizeze mai usor si sa se bucure de beneficiile pe care le poate obtine.

Fiind mai organizat la locul de munca nu vei reusi decat sa-ti facilitezi atributiile zilnice, fapt datorita caruia vei avea de castigat din prisma timpului economisit. De altfel, fiind mai organizat la birou te vei putea bucura de mai mult spatiu in cadrul caruia sa-ti poti pune amprenta personala. Fie ca biroul tau se afla intr-o cladire multinationala, fie ca lucrezi de la domiciliu, iata ce pot face pentru a fi mai (bine) organizat.

Trucuri si sfaturi pentru a fi mai organizat la birou

  1. Organizeaza-ti sectoarele de lucru

Un bun punct de plecare pentru a fi mai bine organizat e sa-ti delimitezi fiecare sector in parte. Astfel, lasa partea informatica strict pentru acest lucru, locul unde depozitezi obiecte de birotica si papetarie intr-un colt dedicat, iar documentele cele mai importante le poti amplasa separat, pe rafturi sau in dulapuri bine compartimentate.

Avand toate lucrurile delimitate in sectorul lor vei sti exact incotro trebuie sa te indrepti atunci cand ai nevoie de anumite lucruri.

  1. Foloseste indicatori

Cand vine vorba de documente, indicatorii de culoare precum foile cu adezivi sau organizarea documentelor in tiple, dosare de diferite culori sau utilizarea de produse organizare si arhivare poate fi un alt truc care sa te ajute mai facil sa-ti organizezi si sa-ti gasesti actele si documentele de care ai nevoie fara sa zabovesti prea mult.

Poti atribui o culoare unica sau o anumita nuanta fiecarui domeniu sau te poti utiliza de culorile cele mai intense pentru a le delimita in ordinea importantei lor.

De altfel, poti interveni la fiecare cu sticky notes sau cu un semn de carte pe care sa mentionezi cele mai importante notiuni cheie, care te vor duce cu gandul la lucrurile de care ai nevoie.

  1. Alege accesorii specializate

Una dintre cele mai intalnite situatii atunci cand vine vorba de birou este prezenta unor accesorii de scriere si organizarea mult prea ieftine sau neeficiente. Ce este scump nu inseamna ca e si bun si viceversa. De fapt, adevarul este intotdeauna la mijloc. Insa, in loc sa aloci bani pe diferite accesorii pentru birou, care mai de care in forme inedite sau alese pur si simplu din reflex, te poti orienta catre consumabile specializate de birou care sunt longevive si care pot fi utilizate in repetate randuri fara a avea grija ca se vor termina mult prea curand.

De altfel, investitia in accesoriile de birou poate fi adesea destul de costisitoare, motiv pentru care ti-ar putea veni la indemana un magazin specializat si accesibil precum Sanito.ro, unde sa gasesti toate produsele de care ai nevoie, si unde totodata sa poti economisi mai mult timp prin alegerea ustensilelor necesare.

La Sanito vei gasi absolut toate produsele care ai nevoie pentru a-ti face munca mai usoara, dar si articole care sa te ajute sa fii mai organizat.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top