Stiri

Descoperă 7 moduri plăcute de a face sport chiar în orașul tău!

Sezonul rece a trecut, deci ai mai multe posibilități de a face sport, nu numai înăuntru, ci și afară. Trebuie doar să-ți dorești și ocazii de a face sport apar, iar parteneri de activitate sigur găsești.

Iată 7 idei de activități sportive chiar în orașul tău!

 • Mers rapid în parc

Mersul pe jos, care se poate confunda cu o plimbare, aduce o mulțime de beneficii. Este ușor de realizat și de introdus în programul zilnic. Poți face o plimbare prin parc, împreună cu familia sau prietenii, ori poți parcurge pe jos drumul de acasă la serviciu și invers (sau o parte din drum, dacă distanța este prea mare). Cel puțin jumătate de oră de mers pe jos este sănătate curată.

 • Mers cu bicicleta

Ciclismul îți solicită întregul organism și se poate practica în parcuri, în păduri, împreună cu prietenii sau familia, oricând vremea e frumoasă. Dacă încă nu ai o bicicletă, acum este cel mai potrivit moment pentru a-ți achiziționa una, astfel să poți profita de plimbări în tot sezonul cald. Găsești pe altex.ro o gamă variată de biciclete, din care poți alege modelul care ți se potrivește cel mai bine, la un preț convenabil. 

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, o bicicletă te poate ajuta totodată să te miști rapid dintr-un loc în altul. Poți merge la serviciu cu bicicleta și astfel să eviți traficul aglomerat din oraș. În plus, ai o contribuție la protejarea mediului înconjurător.

 • Înot

Pentru înot, de asemenea este solicitat tot corpul, poate fi considerat chiar cel mai complex sport. Profită de bazinul acoperit din orașul tău sau de o piscină în aer liber și fă-ți un program de înot. Dacă nu știi să înoți, niciodată nu e prea târziu să apelezi la un instructor care să te învețe.

 • Aerobic

Ia inițiativa, fă-ți un abonament la aerobic, la o sală din oraș, stabilește un program și ieși din casă pentru sport. Cel mai probabil îți vei face un grup de prieteni, cu care îți vei dori să te reîntâlnești.

 • Fitness

În oraș sunt numeroase săli de fitness, așa că alege una, aproape de casă și în funcție de propriile preferințe. Dacă este nevoie, cel puțin pentru început, lucrează cu un antrenor personal.

 • Tenis de câmp

Vrei să joci tenis? Ia-ți un partener de joc, ia-ți o rachetă și spor la joc. Poate fi extrem de plăcut și distractiv: mișcare, competiție, socializare. Caută un teren de tenis în orașul tău și fă sport așa cum îți place!

 • Dans

O seară de dans în oraș, împreună cu prietenii ajută de asemenea atât la menținerea sănătății fizice, cât și la menținerea sănătății psihice. Socializarea și buna-dispoziție contribuie semnificativ la prelungirea vieții.

Așadar, ocaziile favorabile sunt la îndemâna ta. Există o mulțime de idei de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și util pentru sănătate. Poți alege ce îți place sau le poți practica alternativ pe toate cele enumerate mai sus. Și reține că zicala “Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, este încă de actualitate. 

Poză de Brett Sayles pe Pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

 1. TODIROAE

  February 25, 2024 at 7:06 pm

  Doamnelor si Domnilor,

  Persoane fizice cumparam locuinta, de aproximativ 50 metri patrati, in U.A.T. Municipiul IASI.

  Aproximativ pretul unitar de 1500 euro/mp.

  Etajul 2 sau etajul 1.

  Abitatia, mutarea este de maxim 3 saptamani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top