Stiri

Dubai Mall: Cel mai mare Mall din lume urmează să devină și mai mare

Dezvoltatorul imobiliar din Emiratele Arabe Unite, Emaar Properties, a anunțat luni planurile pentru o extindere de 1,5 miliarde dirhami (408 milioane de dolari) a Dubai Mall.

Centrul comercial, cu o suprafață de 12 milioane de metri pătrați, este deja cel mai mare din lume ca suprafață totală, iar extinderea va adăuga încă 240 de magazine de lux, împreună cu noi locații pentru servirea mesei.

Situat lângă celebrul Dubai Fountain și cel mai înalt edificiu din lume, Burj Khalifa, acest centru comercial imens găzduiește deja cel mai mare acvariu dintr-un mall din lume, un muzeu de artă digitală interactiv, un schelet complet de dinozaur vechi de 155 de milioane de ani, o patinoar de dimensiuni olimpice și un cinematograf cu 26 de ecrane.

Într-un comunicat de presă, fondatorul Emaar Properties, Mohamed Alabbar, a descris extinderea ca fiind „o completare excelentă pentru unul dintre cele mai vizitate locuri din lume.”

Anul trecut, Dubai a primit un număr record de turiști, iar mall-ul a raportat 105 milioane de vizitatori, în creștere cu 19% față de 2022. Extinderile planificate vor acomoda creșterea așteptată a numărului de vizitatori, pe măsură ce orașul investește în economia turistică.

În timp ce retailul fizic este în declin în multe locuri din lume, cheltuielile de retail în Emiratele Arabe Unite au crescut cu 14% anul trecut, fiind în principal impulsionate de modă (în creștere cu 31% față de anul precedent), retailul general (în creștere cu 16%) și agrement și divertisment (în creștere cu 15%), conform raportului anual al economiei de retail al grupului Majid Al Futtaim. Inițiativele guvernamentale, inclusiv Festivalul de Shopping din Dubai — lansat în 1996 — au oferit emiratului o reputație de a oferi o experiență de cumpărături premium în zeci de mall-uri.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top