Stiri

Fii ambasador al nonviolenței

Campania de prevenire a bullying-ului și a cyberbullying-ului organizată de către Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Iași, Fundația World Vision Biroul Iași&Vaslui, Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui-Biroul de Siguranță Școlară și Inspectoratul Școolar Județean Vaslui, lansată în mediul online în luna martie a.c., a debutat la data de 24.03.2021 cu o primă activitate de prevenire realizată prin intermediul aplicației ,,Zoom” cu elevii claselor a VII-a, respectiv a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Pungești, Vaslui.

Campania “Fii ambasador al nonviolenței“ este o  campanie de diminuare a fenomenului de bullying între elevi, inclusiv a formei online – cyberbullying și creșterea siguranței în mediul online în general, oferind totodată tinerilor recomandări cu caracter preventiv pentru a fi în siguranță în ,,social media”.

Având în vedere că ]n prezent cursurile școlare și activitățile copiilor s-au mutat cu precădere în mediul online, odată cu popularizarea site-urilor de socializare (WhatsApp, Messenger, s.a), a crescut și rata violenței între aceștia, folosirea cuvintelor jignitoare, intimidarea, etichetarea, răspândirea zvonurilor false cu scopul de a denigra alte persoane. S-a propus astfel crearea unui context în care copiii să fie informați și conștientizați asupra fenomenului și a efectelor psiho-sociale asupra acestora, cât și lansarea unei provocări practice de a deveni mai buni, mai empatici.

     Obiectivele campaniei:

  • Informarea elevilor asupra fenomenului de bullying și cyberbullying și a formelor de manifestare;
  • Informarea elevilor privind efectele violenței în mediul online și fizic;
  • Încurajrea exersării acțiunilor pozitive și non-violente în rândul elevilor;
  • Incurajarea unei atitudini preventive, pentru a naviga în siguranță în mediul online și a nu deveni victime ale infracțiunilor precum traficul de persoane, pornografia infantilă, ș.a.

Perioada de implementarea a campaniei este februarie-mai 2021, grupul țintă fiind format din elevii din ciclul gimnazial și liceal din comunitățile din jud. Vaslui.

Mesajul campaniei este ,,DĂCULOVENUCUHATE. Ce ție nu-ți place, altuia nu-I face.”

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

Informaţii suplimentare:

Telefon/Fax: 0232.218822,  E-mail:  anitp.iasi@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro

Facebook: CR Iași Anitp

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top