Stiri

Idei de amenajare pentru băi mici

Felul în care construim se răsfrânge adesea și asupra modului în care amenajăm spațiile construite, iar la nivel de locuințe, băile păreau să fie până nu demult cele mai defavorizate. Băile, mai ales cele de apartament, au dimensiuni reduse, ceea ce le face de cele mai multe ori destul de greu de amenajat într-un mod eficient. În prezent însă, chiar dacă ai o baie mică există soluții de amenajare moderne și pentru aceasta, iar dacă ești în proces de renovare sau amenajare a băii, iată câteva idei care s-ar putea să îți fie de folos. 

Renunță la cadă pentru un spațiu destinat dușului

Deși o baie în cadă este probabil definiția confortului, ar trebui să știi că te poți bucura de acesta chiar și dacă implementezi un sistem de dus modern. În plus, avantajul major al acestor sisteme, este acela că îți oferă mai mult spațiu pe care îl poți personaliza după bunul plac, fără a mai fi condiționat de dimensiunea obiectelor sanitare. 

Pentru a te bucura de și mai mult confort, dar și de o estetică superioară poți alege o coloana de dus, înlocuind astfel robineții obișnuiți și implicit disconfortul creat de rețeaua de țevi și conducte necesare pentru alimentarea acestora. 

Optează pentru obiecte sanitare minimaliste

Minimalismul este tendința amenajărilor interioare, iar acest lucru se vede și în amenajarea băii. Pentru a te bucura de o baie mai aerisită, poți opta pentru un lavoar, în locul unei chiuvete, sau pentru un vas de toaletă suspendat, în locul vasului clasic. În acest fel câștigi spațiu prețios nu doar la nivel dimensional, ci și la nivel de menținere a ordinii și curățeniei în baie. 

Poți folosi, de asemenea, polițe din piatră naturală pe care poți dispune plante de cameră sau obiecte de igienă personală. Și nu uita de mobilierul de baie, necesar pentru prosoape și alte articole de baie utile. Mobilierul trebuie să fie, de asemenea, de mici dimensiuni, iar de preferat este ca acesta să fie suspendat, dispus pe un perete astfel încât să permită cât mai mult spațiu în zona inferioară pentru trafic. 

Amenajează-ți o baie plină de confort

Confortul și eficiența energetică sunt în prezent printre cele mai importante priorități atunci când vine vorba despre amenajarea locuințelor. Baia este un loc unde ambele caracteristici sunt esențiale. De aceea poți lua în calcul montajul unor radiatoare port-prosop din materiale de calitate, care să îți ofere un grad sporit de confort termic, dar și o reducere a riscurilor în ceea ce privește apariția condensului și a umidității. 

Băile mici au de regulă tendința de a acumula căldură și umiditate, mai ales dacă nu există și un sistem adecvat de ventilație, așadar este nevoie de o amenajare aerisită a spațiului și de implementarea tehnologiilor moderne de amenajare. De asemenea, designul joacă un rol însemnat în amenajarea băilor mici, așadar documentează-te cu privire la tendințe și stiluri care să se potrivească băii tale. 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top