Evenimente

Kayan Marionette Egypt Puppet Independent și Teatrul Oniversum Germania susțin spectacole la Palas, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr

Teatrul pentru copii și tineret „Luceafărul” aduce la Iași Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, iar Palas devine una dintre locațiile spectacolelor animate de spiritul viu al copilăriei. Dincolo de scenă, artele spectacolului își întâmpină publicul, în spiritul tradiției muzicienilor și păpușarilor itineranți, pe scene neconvenționale care pun viața și arta într-un dialog permanent.

Până duminică, 9 octombrie 2022, sub genericul „conflict/confruntare”, se va desfășura a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, organizat de Teatrul „Luceafărul”. Invitați din Austria, Canada, Belgia, Egipt, Elveția, Franța, Germania, India, Italia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Republica Moldova, România, Spania, Ucraina, Ungaria, SUA vor asigura punctele unui program dens și variat. „Tema actualei ediții s-a impus oarecum de la sine. Perioada pandemică, crizele prin care trecem – energetică, în primul rând, climaterică, războiul din Ucraina ne-au orientat gândurile mai insistent către «bătăliile» pe care trebuie să le ducem aproape zilnic. Nu vom vorbi scenic și prin activitățile conexe numai despre adversități explozive, abordăm o gamă extinsă de subiecte. De la conflictele și confruntările pe care le avem cu noi înșine, până la cele globale. Arta spectacolului teatral reușește să o facă sensibilizând oamenii, de aceea e și atât de tentantă, precizează teatrologul Oltița Cîntec, curatorul evenimentului.

Tanoura, o manifestare artistică tradițională și folclorică arabă, va avea loc miercuri, 5 octombriede la ora 19.00, în Palas MallArtiștii de la Kayan Marionette Egypt Puppet Independent vor avea un traseu special (zona Intersport – Atrium) pe care îl vor urma în pași de dans. Vineride la ora 18.00dragonul Onil va veni dinspre Teatrul „Luceafărul” direct la Palas, unde, împreună cu Teatrul Oniversum Germania, își „va căuta hrana”. Dacă nu poți să ajungi vineri să vezi creatura miraculoasă, te așteptăm sâmbătă, de la ora 17.00, în parcul Palas, dar și duminică, de la ora 12.00, să participi la piesa Teatrului Oniversum din Germania.

Teatrul „Luceafărul”, Facultatea de Teatru din cadrul de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Librăria Cărturești din Palas Mall, Centrul Cultural al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Casa Muzeelor, Colegiul Național, Piața Unirii, Palatul Culturii, Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” sunt câteva dintre locațiile unde vor avea loc spectacole, teatru VR, teatru pe TikTok, spectacole accesibilizate pentru persoane cu deficiențe de auz și de văz, expoziții, ateliere, o secțiune dedicată împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui I.L. Caragiale („Caragiale necanonic″), teatru studențesc, concerte, dans/performance, lansări de carte, filme etc.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top