Diverse

La mecanexim.ro gasesti cele mai bune accesorii Kubota

Magazinul mecanexim.ro este un distribuitor autorizat de piese Kubota pentru motoarele diesel. Site-ul lor ofera o multime de piese si  accesorii kubota de cea mai buna calitate, care vor fi compatibile cu orice produs Kubota.

Ce fel de accesorii Kubota se gasesc pe site-ul mecanexim.ro?

Clientii pot cumpara de pe site-ul magazinului: alternatoare, bendix, carcasa volanta, contact pornire, cupla, dinam, distantier ventilator, electromotor etc.

Printre cele mai importante piese care trebuie schimbate si verificate periodic, alternatorul este o piesa care nu trebuie cumparata aftermarket de la producatori no name. Pentru o buna functionare a motorului diesel, alternatoarele Kubota sunt cele mai indicate.

  • ar putea sa credeti ca bateria alimenteaza toate lucrurile electrice din masina, fie ca este vorba despre stergatoarele de parbriz, farurile sau radioul. In realitate, alternatorul masinii este cel care produce cea mai mare parte a energiei electrice a vehiculului vostru – bateria  este folosita in principal pentru a porni vehiculul si pentru a furniza energie atunci cand motorul nu este pornit. Alternatorul este o componenta esentiala a sistemului de incarcare al unei masini, asa ca este util sa intelegeti cum functioneaza in cazul in care trebuie sa va descurcati cu masina care nu porneste.

Alternatorul este un generator al carui scop este distribuirea energiei electrice catre masina si reincarcarea bateriei. In afara unor modele hibride, toate vehiculele cu motor cu ardere interna standard vor avea un alternator. Aproximativ de dimensiunea unei nuci de cocos, alternatorul este in general montat in partea din fata a motorului si are o curea care ruleaza in jurul lui.

Componentele unui alternator sunt orientate pentru a furniza tipul si cantitatea potrivita de putere vehiculului. Sistemul de incarcare al masinii contine multe piese, dar acestea sunt principalele componente si functiile lor:

Rotor si stator

Rotorul si statorul sunt componentele producatoare de energie electrica ale unui alternator. Rotorul, o piesa cilindrica inconjurata de magneti, se roteste in interiorul statorului, care detine un set fix de cabluri conductoare de cupru. Miscarea magnetilor peste cablare este cea care creeaza in cele din urma electricitate.

Regulator de voltaj

Regulatorul de tensiune supravegheaza puterea generata de alternator. Monitorizeaza nivelul de tensiune care este transmisa bateriei si furnizeaza energie restului vehiculului.

Redresor cu dioda

Redresorul cu dioda transforma tensiunea de la alternator intr-o forma care poate fi folosita de baterie pentru reincarcare.

Ventilator de racire

Alternatoarele degaja multa caldura si trebuie sa fie racite pentru a functiona eficient. Desi sunt construite cu orificii de ventilatie si carcasa din aluminiu pentru a elibera mai bine caldura, sunt echipate si cu ventilatoare rotative pentru racire suplimentara. Noile modele de alternator au ventilatoare interne de racire, in timp ce versiunile mai vechi tind sa aiba pale externe ale ventilatorului.

Cum functioneaza un alternator

Ce face un alternator? Dupa cum stim, alternatorul ofera masinii  cea mai mare parte a energiei electrice si ajuta la reincarcarea bateriei. Dar pentru a face toate acestea, alternatorul trebuie mai intai sa transforme energia mecanica in electricitate.

Procesul de producere a energiei electrice incepe cu motorul. Pentru majoritatea vehiculelor moderne, alternatoarele sunt antrenate de arborele cotit al motorului printr-o curea serpentina, desi vehiculele mai vechi pot avea un scripete separat care merge de la arborele cotit la alternator. Miscarea curelei – energia mecanica – invarte rotorul alternatorului la o viteza mare in interiorul statorului.

Electricitatea se produce pe masura ce rotorul se roteste. Magnetii care inconjoara rotorul sunt plasati in mod deliberat, astfel incat pe masura ce trec peste firele de cupru din stator, se creeaza un camp magnetic. Acest camp magnetic, la randul sau, produce tensiune care este captata de stator. Aceasta putere ajunge apoi la regulatorul de tensiune, care disperseaza electricitatea in vehicul si gestioneaza cantitatea de tensiune pe care o primeste bateria.

Inainte ca bateria sa poata folosi puterea provenita de la alternator, aceasta trebuie convertita intr-un format pe care bateria il poate folosi. Asta pentru ca electricitatea poate circula in curenti sau directii diferite. Bateriile de masina functioneaza cu curent electric unidirectional (DC), in timp ce alternatoarele produc energie electrica in curent alternativ (AC), care ocazional curge invers. Deci, inainte de a merge la regulatorul de tensiune, puterea destinata bateriei trece printr-un redresor cu dioda pentru a se transforma in DC. Dupa conversie, bateria poate folosi puterea pentru a se reincarca.

Pentru multi, detinerea unui vehicul este un confort major, dar, desigur, vine si cu multa responsabilitate. Toate masinile si camioanele necesita service de rutina si reparatii ocazionale din cand in cand, dar indiferent de serviciul de care are nevoie vehiculul vostru, este important sa utilizati piese echivalente din fabrica. Atunci cand masina sau camionul  urmeaza sa fie schimbate de ulei, curele sau furtunuri sau orice alta intretinere programata sau daca are nevoie de reparatii mai complicate, este necesar sa utilizati piese OEM pentru a asigura cel mai bun rezultat. OEM este prescurtarea pentru producatorul de echipamente originale, ceea ce inseamna ca piesele noi sunt produse de producatorul auto sau de un partener si sunt replici ale echipamentelor din fabrica. Cateodata investitia mai mare merita fiecare banut mai ales cand avem de intretinut utilaje scumpe!

Cautand pe internet, veti descoperi ca piese de schimb ieftine sunt usor disponibile, dar pentru a va mentine vehiculul sa functioneze cat mai bine, puteti merge la centrul local de service auto care utilizeaza piese OEM atunci cand vehiculul  trebuie sa fie intretinut.

Magazinul mecanexim.ro este o alegere foarte buna pentru cei care necesita piese Kubota originale de calitate superioara pentru functionare impecabila!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top