rent a car iasi iasi
Stiri

Motoarele de cautare si informatiile furnizate de catre acestea

Motoarele de cautare si informatiile furnizate de catre acestea
Majoritatea persoanelor in ziua de astazi se folosesc de motoarele de cautare pentru a se informa mai usor cu privire la nevoile sale. Cu multi ani in urma Google era o necunoscuta pentru majoritatea romanilor iar astazi a ajuns sa fie cel mai accesat site din lume pentru ca acolo toti cauta ceea ce doresc. De la copii care cauta diverse jocuri sau texte, adolescenti ce cauta pentru scoala sau diverse lucruri pentru petrecerea timpului liber pana la adulti care folosesc motoarele de cautare pentru aproape orice.

In ziua de astazi nu mai este nevoie sa cautati prin magazine carti de bucate, la doua clickuri distanta pe internet, retetele sunt mai usor de gasit si de preparat pentru orice novice in bucatarie. Pana si cei cu masini au ajuns sa caute diverse probleme ce apar prin intermediul motoarelor de cautare sa nu mai spunem de magazinele online, unde majoritatea clientilor cauta mai intai pe google produsul si dupa ajung sa cumpere din magazin.

Dincolo de acest “Dumnezeu” care te ajuta in aproape orice exista si o aprte negativa, de multe ori se intampla sa dam in primele rezultate din motoarele de cautare de stiri sau informatii false iar cei de la Google cauta sa elimine acesti intrusi care nu fac decat sa dezinformeze oamenii si duc la ingreunarea gasirii informatiei potrivite. Motoarele de cautare ar trebui sa fie autocomplete, sa furnizeze doar informatiile utile si corecte adica sa fie totusi verificate de cineva inainte de a fi publice si in plus fata de asta cand dai de o informatie eroanata sa fii indrumat spre cea corecta.

Facebook.com a pornit o campanie foarte agresiva impotriva stirilor false si ii indeamna pe toti sa faca cativa pasi astfel ca informatiile gresite sa nu mai fie facute publice. Pana si in Romania s-au facut publice cateva site-uri de stiri care nu sunt credibile si asta datorita informatiilor false pe care siteurile le furnizeaza catre cititori, sunt tari mai dezvoltate in Europa care au legi aspre catre cei care dezinformeaza cititorii online.

In Europa cel mai mare motor de cautare este Google, in tara noastra din pacate antreprenorii au abandonat lupta pe acest domeniu pentru ca Google deja nu mai are concurent cand in Statele Unite ale Americii se foloseste intens bing.com, motorul de cautare a celor de la Microsoft. In urma cu 10-15 ani si Yahoo avea un cuvant important de spus la acest capitol dar se pare ca acestia au scazut foarte puternic in popularitate. Piata de internet din Asia in schimb are un cuvant important de spus acolo exista cel putin 3 motoare de cautare care ar pueta concra oricand cu Google.

Voi ce motoare de cautare folositi?

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top