Evenimente

ProBikeAddiction: In Tara Hutulilor pe bicicleta 20-21 septembrie

ProBikeAddiction: In Tara Hutulilor pe bicicleta 20-21 septembrieProBikeAddiction va propune in perioada 20 – 21 septembrie 2014 o aventura pe bicicleta in zona mirifica a Bucovinei – (Moldovita – Vatra Moldovitei), mai exact in Tara Hutulilor. Se scot in evidenta aspecte noi de frumusete, autenticitate, cultura si traditie, chiar si pentru persoanele care au mai vizitat zona. Excursia pe bicicleta este potrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii cu varsta de peste 10 ani, insotiti de parinti.
Perioada: 20-21 septembrie 2014
Locatie: Tara Hutulilor – zona Moldovitei
Numar minim de participanti: 6
Numar maxim de locuri disponibile: 16
3 locuri rezervate, dintre care 1 confirmat
Pret: 250 lei/persoana (include: cazare, 2 mese traditionale, participarea la cele 2 ture ghidate de cicloturism, asistenta mecanica, asistenta rutiera, in caz de necesitate, servicii foto&video) Detalii despre fiecare serviciu in parte, conditii de cazare s.a.m.d., gasiti mai jos. Taxa NU include transportul personal pana la punctul de intalnire de la Vatra Moldovitei.

Contact: 0742.22.00.61 – telefon la care raspunde Ioana, byioanapopa@gmail.com
Inscrierile se fac completand formularul din acest link . Confirmarea fara echivoc a participarii se face achitand contravaloarea taxei, pana marti 16 septembrie, inclusiv.

Organizare si program
Tura va avea loc in weekendul 20-21 septembrie 2014.
Intalnirea va avea loc sambata 20 septembrie, pana in ora 12.30 la pensiunea unde ne vom caza. Numarul minim de participanti este 6. In cazul in care nu se strang 6 participanti, tura va fi reprogramata sau se vor returna banii.
Participantii trebuie sa isi asigure transportul pana la pensiunea unde vom fi cazati. In pretul de cazare NU este inclus transportul pana in zona Vatra Moldovitei si nici costul de intrare la muzeu, manastire sau contravaloarea plimbarii cu mocanita.

Cazarea este realizata intr-o pensiune foarte primitoare, in camere duble, cu paturi individuale sau matrimoniale, cu baie si dus in camera, parcare, wi-fi, foisor si terasa spatioasa.
Cina de sambata si micul dejun de duminica sunt incluse in pretul turei. Cele doua mese au specific traditional si vor fi gatite chiar de gazdele noastre, cu produse din propria curte – un deliciu bucovinean.

Program orientativ:
Sambata ne intalnim, ne cunoastem si dupa ce ne-am cazat pornim pe biciclete intr-o tura de aproximativ 16 kilometri prin care vom sublinia frumusetea cadrului natural al zonei – vom trece peste paraie, ne vom bucura de cascada, vom simti mirosul cetinei de brad, pentru ca apoi sa ajungem intr-un sat, parca rupt din rai, cu gospodarii razlete impanzite pe abruptul muntilor.

Traseul este mediu ca dificultate mai bine de jumatate fiind de parcurs pe drum forestier. Am gandit tura astfel incat urcusul (1 km) sa fie in prima parte a traseului pentru ca apoi sa ne putem bucura de vale si peisaje grozave pana inapoi la pensiune. Estimam ca traseul va fi parcurs in aproximativ 3 ore. Scopul este de plimbare, relaxare. Vom parcurge traseul in ritmul grupului.

Seara vom povesti si ne vom bucura la o masa traditionala bucovineana.

Duminica
Luam impreuna micul dejul la pensiune dupa care ne bucuram de cultura si traditia zonei. Avem programata o plimbare cu mocanita, vizita la muzeul international al oualor incondeiate acolo unde vom regasi cusaturile hutulilor in motive traditionale pictate cu ceara pe oua si vom vizita manastirea Moldovita, una dintre cele 8 lacasuri de cult moldovenesti aflate in patrimoniul UNESCO.

Traseul intre obiectivele turistice mentionate va fi parcurs pe bicicleta intr-o tura de sosea de aproximativ 16 kilometri.
Spre dupa-amiaza ne vom lua ramas bun de la Tara Hutulilor.

Toate detaliile si informatiile necesare le gasiti aici.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top