Stiri

Rolul unui evaluator ANEVAR si principalele motive pentru a-l contacta

Un evaluator ANEVAR este o persoana fizica sau juridica, cu experienta si posibilitate de a pune in practica tehnicile legale pentru realizarea unei evaluari conform codului deontologic al profesiei de evaluator.

Cu alte cuvinte, expertul evaluator ANEVAR isi exprima opinia in ceea ce priveste valoare, natura, utilitatea si chiar calitatea unei proprietati imobiliare. Compania GVA Activ executa evaluari de garantare a imprumutului, de tranzactionare si informare, evaluari pentru raportare financiara, pentru taxe, precum si studii de piata si analize bine fundamentate.

Rapoartele vizeaza spatii comerciale, de birouri, industriale, rezidentiale, precum si hoteluri si terenuri. Cu o echipa de 11 evaluatori ANEVAR si 30 de colaboratori in tara, compania autorizata si certificata din punct de vedere profesional isi manifesta interesul in ajutorul oferit oamenilor care cauta sa inchirieze, sa ofere spre inchiriere, sa vanda sau sa cumpere proprietati.

Atributiile unui evaluator ANEVAR

Evaluatorii Anevar estimeaza adevarata valoare a dreptului de proprietate, pentru a-i ajuta sa ia cea mai buna decizie pe cei care vor sa isi cumpere un apartament intr-un bloc nou sau o casa ridicata recent. Pentru a face acest lucru, evaluatorul are nevoie de documentele de proprietate, de documentatia cadastrala si de un extras de carte funciara. Dupa aceea, se stabileste vandabilitatea proprietatii, se compara imobilul cu altele similare si se stabileste daca inchirierea respectivului imobil este o decizie buna sau nu.

Evaluatorul trebuie sa analizeze cateva elemente inainte de a pune un verdict: localizarea imobilului, suprafata, vechimea, locul de parcare etc. Un imobil situat in apropierea unui parc va fi mult mai atractiv comparativ cu un imobil amplasat langa o fosta incinta industriala.

Un imobil cu o suprafata rezonabila va insemna cheltuieli mai mici cu intretinerea si incalzirea pe timpul iernii. Un imobil nou va fi preferat de cumparatorii tineri, in defavoarea unui imobil mai vechi de 30 de ani. Si, nu in ultimul rand, locul de parcare este un factor important in decizia de a alege un apartament, pentru ca locul in care este lasata masina peste noapte este foarte important.

Importanta colaborarii cu un evaluator ANEVAR

Insasi alegerea unui evaluator ANEVAR este o decizie importanta. Evaluatorul imobiliar trebuie sa detina toate cunostintele de evaluare a tipului de proprietate sau zona. Experienta evaluatorului trebuie sa fie un factor determinant al alegerii unui asemenea profesionist.

Activitatea sa presupune cunostinte din mai multe domenii, precum inginerie, arhitectura, constructii, topografie si cadastru, precum si drept civil, statistica si matematica aplicata, economi si analize, iar lista poate continua. Un evaluator ANEVAR trebuie sa poata sa dea un raspuns in mai putin de trei zile lucratoare, raspunsul constand intr-o evaluare imobiliara foarte complexa.

Munca unui evaluator imobiliar trebuie respectata, aceasta presupunand o buna cunoastere a tuturor aspectelor mentionate mai sus, asa incat evaluatorul trebuie ales numai dupa o discutie amanuntita.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top