Diverse

S-a deschis prima arena de Padbol în Iași

S-a deschis prima arena de Padbol în Iași, se află pe stradă Niciman nr. 2, în pacarea fosului Lidl, langa Local. Acest sport al noii generații a ajuns și la Iași.

Luni 27 noiembrie, orele 12:00 are loc lansare oficială a Padbol-ului la Iași. Este o prima ocazie de a susține acest sport al noii generații și care la doar 4 luni de la existanta a Federației Române de Padbol a adus României titlul de Campioană Mondială. Evenimentul de lansare are loc la Club Padbol Iași din stradă Niciman nr. 2.

Pentru detalii și rezervări: 0742359573
Adresa: Str. Niciman nr.2 (langa fostul Lidl și/sau sediu Emag)
Website: www.padbol.ro
Facebook: www.facebook.com/padboliasi

Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash. A fost inventat în Argentina în anul 2010, putem spune ca este urmașul cu mult mai spectaculos și evoluat al „tenisului de picior”. Se joacă într-un teren de sticlă panoramic, proiectând mingea în pereții de sticlă ce dau jocului o dinamică deosebită.

Regulament Padbol

Terenul de padbol are o lungime de 10 metri și o lățime de 6 metri, fiind împărțit în două de un fileu înalt de 1 metru. Jumătatea fiecărui teren este, la rândul ei, împărțită în 3 zone distincte: zona de servire, de primire și de atac. Un aspect important este că numai din zona de atac poți trimite mingea în terenul advers fără ca aceasta să atingă propriul teren înainte de a fi lovită.

Pe lângă fileu, terenul este traversat și de o linie perpendiculară care delimitează cărțile de serviciu/primire. Echipele sunt formate din câte doi jucători, aceștia servind și primind, prin rotație, de la un game la altul sau de la un punct la altul.

Principiile de joc, în ceea ce privește pasele între coechipieri și loviturile, sunt similare cu cele din fotbal-tenis. Înainte de a trimite mingea în terenul advers, jucătorii pot realiza mai multe ricoseuri ale mingii pe pereții propriului teren. Cu excepția momentului serviciului, mingea poate cădea oriunde în terenul advers și este considerată în joc. Se consideră “out” (în timpul punctului) atunci când mingea lovește direct peretele advers fără a atinge terenul advers în prealabil.

Mingea poate fi trimisă în terenul advers direct sau cu ajutorul pereților, la fel și în cazul paselor către colegii de echipă. Similar tenisului de câmp, echipele se succed la serviciu de la un game la altul, iar un meci se desfășoară după sistemul “cel mai bun din 3 seturi”.

Punctele se notează în felul următor: 0 – 15 – 30 – 40 – game. În caz de egalitate la 40, se aplică sistemul avantajului. Pentru a câștiga un set, o echipă trebuie să ajungă la 6 game-uri, având totodată o diferență de cel puțin 2 game-uri față de cealaltă echipă. În caz contrar, setul se prelungește până când o echipă obține o diferență de 2 game-uri.

Serviciul se poate executa direct peste fileu sau cu una sau mai multe ricosee în peretele de sticlă (spate sau lateral) din terenul jucătorului care servește. La fiecare punct, jucătorul care servește are dreptul la o greșeală (fileu sau “out”), după care poate repeta serviciul. Dacă face două greșeli, punctul este pierdut.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top