Evenimente

Sarbatoarea Liliacului @ Hotel Bellaria, 3 mai – 3 iunie

Sarbatoarea Liliacului @ Hotel Bellaria, 3 mai“5 artiști ieșeni” la Bellaria Hotel
Vernisajul are loc pe 3 mai, cu ocazia Sărbătorii Liliacului
Sărbătoarea Liliacului, eveniment organizat anual la Bellaria Hotel, s-a dovedit, pe parcursul celor 7 ediții desfășurate până în prezent, prilej de bucurie pentru ieșenii iubitori de frumos. Anul acesta, timp de o lună, începând cu 3 mai, Grădina de Vară, punctul de atracție al Sărbătorii, se va transforma într-o inedită galerie de artă în aer liber. Vor expune, printre flori de liliac, artiștii Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Tudor Pătrașcu, Sorin Purcaru și Constantin Tofan. Întrucât portofoliul acestora este extrem de vast, o parte din lucrările artiștilor ieșeni vor putea fi admirate și în interiorul hotelului.

Grădina de Vară a Hotelului Bellaria încântă în fiecare zi frumoasă ochiul și sufletul privitorului. Aceasta pentru că-i transferă din liniștea, naturalețea și farmecul propriu, imposibil de regăsit într-o altă locație. În fiecare an, în a doua jumătate a primăverii, Grădina de Vară capătă trăsături aparte, atunci când verdele-i caracteristic se împletește armonios cu elegantul mov al florilor de liliac. Iar parfumul ce însoțește această transformare este un element care potențează magic experiența senzorială a oaspeților Grădinii de Vară.

Și cum această perioadă este unică, trebuie celebrată într-un mod aparte. De aceea a fost creată Sărbătoarea Liliacului, eveniment cu o tradiție de 7 ani, ce reunește iubitorii de frumos.

Anul acesta, Sărbătoarea Liliacului este patronată de artele frumoase. Pentru că pe 3 mai, de la ora 18:00, Grădina de Vară găzduiește vernisajul expoziției de grafică, pictură și sculptură semnată de 5 artiști ieșeni: Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Tudor Pătrașcu, Sorin Purcaru și Constantin Tofan. Lucrările vor fi expuse atât în Grădina de Vară, cât și în interiorul Hotelului Bellaria, pentru a fi admirate în tihnă de vizitatori. De altfel, Bellaria găzduiește în mod constant opere de artă ale acestor artiști, oaspeții regăsind atât în restaurante, cât și în camerele și holurile hotelului, lucrări semnate de cei 5 artiști ieșeni.

Despre Bellaria Hotel
Bellaria Hotel este, începând din 2008, unul dintre numele de referință în industria ospitalității ieșene. Oaspeți români, dar și de pe meleaguri îndepărtate, apreciază calitatea serviciilor, dar și bunul gust ce caracterizează întregul complex. Pe lângă cele 47 camere de 4 stele, Hotelul găzduiește evenimente de mare ținută în Restaurantele Clasic și Gourmet, cu preparate de inspirație internațională, precum și în Grădina de Vară, o locație în aer liber, inedită în peisajul ieșean. Alături de acestea, Restaurantul Rustic, cu ambientul, dar și bucatele sale tradiționale, face deliciul oaspeților îndrăgostiți de spiritul autentic românesc.

Despre artiști
„Ilie Bostan rămâne credincios prin creațiile sale marii tradiții figurative prin care metamorfozarea și materializarea unor teme existențiale universale sunt cea mai veridică actualitate.” (prof. univ. dr. Liviu Suhar)
„Dragoș Pătrașcu poate umple tulburător spații „cali“-grafiind, în plan sau în volum, curgerea unui traseu de energie prin linie.” (Aurelia Mocanu, critic de artă)
„Tudor Pătrașcu experimentează dezinvolt în registre plastice eterogene, îmbinând – după caz – grafica, structura și instalațiile.” (Aurelia Mocanu, critic de artă)
„A face sculptură în metal echivalează pentru Sorin Purcaru cu a transpune niște desene supradimensionate în concretul volumului.” (Aurelia Mocanu, critic de artă)
„De o bonomie cordială şi cu un spirit practic aplicat, Constantin Tofan conduce de peste un deceniu breasla ieşeană a creatorilor de frumos, a zugravilor de subţire.” (Valentin Ciucă, critic de artă).

sarbatoarea_liliacului_afis_vernisaj

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top