Stiri

Surse de alimentare industriale

Surse de alimentare industriale

Sursele de alimentare au fost concepute pentru utilizarea in sectorul industrial, in laboratoare si telecomunicatii. In zilele noastre, asigurarea unei alimentari neintrerupte reprezinta o tendinta care predomina in mai toate ramurile industriale. Intreruperea alimentarii constituie, dupa cum bine stim cu totii o pierdere enorma in ceea ce priveste productia, distributia si pierderile pe care multi nu si le permit. Sursele de alimentare transfera curent de la o sursa precum reteaua de alimentare sau de la o sarcina precum calculatorul timp in care convertesc caracteristicile curentului si tensiunii. Rolul lor principal este acela de a asigura o alimentare neintrerupta si sa reduca astfel pierderile din distributie si productie.

Care sunt principalele echipamente care asigura in momentul de fata functionarea fara intreruperi a unei intreprinderi? A?Baterii si acumulatoare industriale, controlere logice programabile sau surse de alimentare UPS, generatoare de curent si surse de alimentare industriale de mai mici dimensiuni. A?Un UPS de exemplu reprezinta un gadget modern care reuseste sa ne scape de efectele negative ale unei pene de curent. In cazul in care detii electronice pretioase si iti doresti sa le protejezi, un UPS reprezinta o investitie recomandata care isi va scoate banii imediat dupa prima pana de curent mai serioasa.

Care sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le intruneasca o sursa de alimentare industriala?

  • dimensiune si greutate micaA?;

  • un randament ridicat;

  • un indice mic al perturbatiilor generate;

  • existenta elementelor de protectie corespunzatoare a?? scurtcircuit, supratensiune sau supracurent;


Care sunt criteriile de alegere a unei surse alimentare pentru industrieA??

  • sursa de curent constant sau sursa de tensiune constanta;

  • existenta unei game pentru tensiunea de intrare;

  • racirea naturala sau fortata a sursei;

  • protectii diverse la intrare dar si pe iesire;

  • carcasa unei surse de alimentare pentru industrie poate fi conceputa cu orificii sau cu fante prin care aerul sa poata circula, sa fie inchisa complet sau inchisa ermetic prin umplerea cu un material siliconicA?;

  • Materialele trebuie sa fie neinflamabile, izolatia trebuie sa reziste intr-un mediu mai umed si sa nu se degajeze gaze corozive sau inflamabile, risc prezent in special la bateriile din UPS.

Senzorii industriali se folosesc pe scara larga cu scopul de a masura viteza si pozitia in mediile mai dure in special. Acestia functioneaza pe baza principiilor de transformare si se folosesc de fenomenul fizic bazat pe curentii electrici alternativi.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top