Stiri

Top 3 recomandări de decor pentru o baie cu aer sofisticat

Baia rămâne una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Timpul zilnic pe care îl petreci în baie contribuie semnificativ la starea ta de bine și la calitatea vieții tale în general. Indiferent dacă este vorba despre momentele de relaxare în cadă, ritualurile de îngrijire personală sau simplele activități cotidiene, baia rămâne un spațiu intim în care te conectezi cu tine însuți și te refaci după o zi agitată. De-a lungul istoriei, baia a evoluat dintr-un simplu spațiu utilitar într-un adevărat sanctuar al confortului și al esteticii. Astăzi, designul și amenajarea băii au devenit aspecte esențiale în definirea personalității și a stilului de viață al fiecărui individ.

 Descoperă, în continuare, cum poți oferi un aer sofisticat băii tale:

  1.     Paleta de culori

Alegerea paletei de culori reprezintă un aspect fundamental în crearea unui spațiu cu adevărat sofisticat. Culorile deschise, precum albul sau nuanțele pastelate, conferă impresia de lumină naturală și creează o atmosferă aerisită și spațioasă. Aceste nuanțe funcționează excelent în armonie cu elemente moderne și minimaliste, adăugând un touch de eleganță. Totuși, pentru a evita monotonia, accentele de culori mai închise plasate strategic, precum negrul sau tonurile de gri profund, oferă un contrast subtil și un aer elegant în același timp. Alegerea culorilor pentru elementele de decor și accesoriile din baie influențează, de asemenea, aspectul unei încăperi. Perdelele sau prosoapele în culori vibrante pot adăuga căldură și vitalitate, în timp ce obiectele metalice sau de sticlă pot aduce un luciu sofisticat.

  1.     Materialele de calitate

Pe lângă paleta de culori, alegerea unor materiale de calitate, atât pentru finisaje, cât și pentru mobilă, reprezintă un aspect crucial pentru a crea un spațiu durabil, funcțional și elegant. Marmura, spre exemplu, este cunoscută pentru calitatea sa și este adesea integrată în pardoseală sau în blaturile chiuvetelor, aducând cu sine nu doar o notă distinctă de rafinament, ci și rezistență la uzură și o estetică atemporală. Materia primă pentru mobilă, la fel de esențială ca și finisajele, trebuie aleasă cu atenție pentru a susține coerența vizuală și funcționalitatea spațiului. Chiuveta, ca element central al băii, cere o atenție specială. În acest context, poți explora variantele disponibile de chiuvete de baie la Hornbach, pentru a găsi soluția perfectă pentru baia ta, în funcție de stilul dorit. Nu uita că alegerea unui material rezistent la uzură, cum ar fi porțelanul sau ceramica de înaltă calitate, asigură nu doar o rezistență sporită la deteriorare, ci și o estetică elegantă și ușor de întreținut. 

  1.     Iluminatul și accesoriile rafinate

În proiectarea băii, iluminatul adecvat și alegerea atentă a accesoriilor reprezintă elemente importante pentru a evidenția și completa estetica spațiului. Iluminatul ambiental, precum lămpile de tavan sau spoturile orientate către zonele cheie în care îți desfășori cel mai des activitatea, joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere relaxante. În plus, folosirea becurilor cu temperatură de culoare caldă poate adăuga o notă plăcută și relaxantă în timpul serilor când dorești să te relaxezi în cada ta sau în timpul ritualurilor de îngrijire personală. De asemenea, accesoriile rafinate, cum ar fi suporturile pentru săpun, distribuitoarele elegante pentru produsele de îngrijire sau prosoapele moi și pufoase, trebuie alese cu grijă deoarece pot adăuga un plus de confort și lux spațiului.

În final, pentru un stil rafinat și luxos, baia ta va avea nevoie de coerență. Nu este indicat să supraaglomerezi spațiul cu accesorii, ci mai degrabă să te orientezi către piese statement, de înaltă calitate. Reține că fiecare detaliu contează în crearea unui spațiu rafinat, iar minimalismul bine gândit poate aduce o eleganță aparte.

Sursă foto: pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top