Stiri

Topul știrilor din Iași, Marti 30 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Piața românească de motociclete a strălucit și în 2023. Piața românească de motociclete a strălucit și în 2023, cu un total de 6.653 de unități noi înmatriculate, reflectând o creștere notabilă de 46% față de anul precedent. (automotorclub.ro)

Elon Musk a anunțat că Neuralink a implantat cu succes unul dintre cipurile sale wireless în creierul unui om, o premieră pentru companie. Neuralink își propune să conecteze creierul uman la computere, pentru a ajuta la abordarea afecțiunilor neurologice complexe. Mai multe alte companii au anunțat implanturi similare. (BBC)

ANAF a pornit 2024 cu venituri colectate la buget peste programul alocat de către Ministerul Finanțelor. Astfel, pentru prima lună din an, ANAF avea ca plan să aducă la buget 35,12 miliarde de lei, dar a colectat cu 5% mai mult, respectiv 37 miliarde de lei. (Profit.ro)

Cele mai bine vândute modele de mașini la nivel mondial în 2023. În întregul an 2023, cel mai bine vândut model de mașină la nivel mondial a fost Tesla Model Y, în timp ce Toyota RAV4 și Corolla au fost, de asemenea, modelele preferate la nivel global. (automotorclub.ro)

Sondaj INSCOP pentru News.ro – Intenţii de vot la alegerile europarlamentare – PSD – 29,5%, PNL – 18,8%, AUR – 18,4% / Peste 50% dintre cei chestionaţi declară că în mod singur vor merge la vot. PSD ar obţine 29,5% din voturi, PNL – 18,8%, AUR – 18,4% dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, relevă un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, procentele fiind raportate la numărul celor care au exprimat preferinţa pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot. Procentele se modifică în cazul celor care declară că în mod singur vor merge să voteze şi care şi-au exprimat preferinţa pentru un partid din listă. (news.ro)

Digi se pregătește să atace piața belgiană cu oferte atractive, încercând să reproducă succesul din Spania. Analiză a șanselor de a da peste cap și telecom-ul din Belgia cu un război al prețurilor. Digi se pregătește să își extindă serviciile în Belgia, începând din vară, și vrea să reproducă succesul din Spania pe această piață, cu un război al prețurilor. (Profit.ro)

STIRI DIN IASI

Un paradox: preţul materialelor de construcţii a scăzut, preţul construcţiilor a crescut. Care este explicaţia. Costul total al materialelor de construcţii a scăzut cu 5,4% în noiembrie 2023 faţă de anul anterior. O veste bună, la prima vedere, însă datele Institutului Naţional de Statistică arată că, adunând toate cheltuielile realizate de companiile de construcţii, costurile în construcţii au crescut, de fapt, cu 23,9% în decurs de un an. (Ziarul de Iasi)

S-a emis autorizaţia pentru refacerea cinema Tineretului. Sală de spectacol şi galerie de artă, după modelul de acum un secol. Primăria a eliberat autorizaţia pentru lucrările de reabilitare a fostului cinema Tineretului. Proiectul ar urma să fie demarat în acest an, după ce va fi organizată o licitaţie. (Ziarul de Iasi)

Primăria va începe să facă licitații de închiriere a domeniului public pentru comerț stradal. Primăria va începe să facă licitații pentru închirierea de amplasamente în vederea comerțului stradal la 4 ani după ce Consiliul Concurenței a constatat că Iașul „distorsoniază mediul concurențial”. În acest sens, va fi aprobat un regulament de organizare și desfășurare a comerțului stradal, document lansat în dezbatere publică. (apix.ro)

Din Rolls Royce decapotat, încătușat în loganul poliției! Afaceristul, Sorin Rotariu, a ajuns în fața instanței pentru multiplele încălcări rutiere cu bolidul de lux. Afaceristul Sorin Rotariu a ajuns încătușat în fața judecătorilor din Iași. Procurorii au cerut ca individul să fie arestat preventiv pentru că a comis mai multe infracțiuni. Îmbrăcat într-un tricou cu mânecă scurtă, omul de afaceri a sfidat din nou vremea de la Iași. Judecătorii ieșeni au decis ieri ca Sorin Rotariu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. (wowiasi.ro)

USV Iași apelează la investiții în capacități noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va avea propria centrală fotovoltaică. În acest sens, instituția de învățământ superior a depus spre finanțare la Ministerul Energiei, un proiect a cărui valoare depășește patru milioane de lei. Investiția de la USV Iași va fi utilizată în scopul producerii de energie regenerabilă prin conversia energiei solare în energie electrică pentru consumul propriu. (agripedia.ro)

Filmul zilei: Documentarul polițist bazat pe fapte reale urmărește trei indivizi care își finanțează viețile luxoase prin milioane de la investitorii de pe piața criptomonedelor. Din 1 ianuarie 2024, pe Netflix.
Citeşte întreaga ştire: Filme Netflix ianuarie 2024 – ce filme și seriale noi poți urmări pe Netflix în ianuarie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top