Stiri

Unde vor fi montate primele 10 parcometre in Iasi? Tariful va fi de 2 lei/ora

Primaria Municipiului Iasi a semnat contractul care prevede punerea în funcțiune a primelor parcometre din oraș. Câștigătoarea licitației este compania SC SLX Super Lux Tehnologies SRL, care a avut o ofertă de 383.600 lei, fără TVA. Pe lângă punerea în funcțiune, firma se va ocupa de furnizarea și montarea acestora.

Este pentru prima dată în istoria Iașului când începem să implementăm cu adevărat măsuri moderne de gestionare a parcărilor publice. Vor fi 10 parcometre care vor permite plătirea tarifului prin mijloace moderne, electronice. Încercăm să extindem acest sistem la nivelul întregului municipiu. Avantajele sunt evidente: este o soluție modernă, care nu permite fraudarea încasărilor, iar personalul angajat nu mai intră în contact cu banii. Fondurile încasate vor intra direct în conturile Primăriei. Vom încerca să-l facem cât mai eficient din punct de vedere financiar și cât mai ușor de accesat de către cetățeni”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Printre variantele luate în calcul de executivul Primăriei pentru amplasarea parcometrelor se numără străzile Vasile Alecsandri și 14 Decembrie, bulevardele Socola, Păcurari și Vasile Lupu, precum și parcările de la cinematograful Victoria, Mănăstirea Golia și Hala Centrală.

Fiecare parcometru va avea un sistem de montaj din materiale anticorozive și antioxidante, o carcasă din oțel inoxidabil și va fi vopsit în câmp electrostatic. Echipamentul va trebui să reziste la intemperii, umiditate, praf și vandalism, precum și la temperaturi cuprinse între – 30 și 60 de grade Celsius. Acesta va putea fi utilizat și de către persoanele cu nevoi speciale. Totodată, va trebui să asigure protecție la supratensiuni de energie electrică, va avea împământare și va fi dotat cu acumulatori care să asigure funcționarea și în cazul întreruperilor de curent.

Parcometrele vor avea afișaj atât în limba română, cât și în limba engleză, vor fi dotate cu sistem de alarmă și vor comunica cu o aplicație de soft de gestionare bază de date prin tehnologia GPRS sau echivalent. Echipamentul va accepta bancnote de 1, 5, 10 și 50 de lei, precum și monede de 50 de bani. Restul va fi emis în aceleași tipuri de monede și bancnote. De asemenea, plata va putea fi realizată și prin POS cu GPRS sau echivalent. Pe suprafața biletului emis vor fi menționate data și ora eliberării, ora terminării timpului achitat de parcare, zona tarifară și valoarea plătită.

Parcometrele vor fi furnizate și montate în cel mult patru luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni de la data punerii în funcțiune a echipamentelor furnizate.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Dana

    September 20, 2018 at 1:16 pm

    Interesant, multumesc pentru informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top