Stiri

Wizz Air sărbătorește 9 ani de operațiuni la Aeroportul Iași

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, aniversează nouă ani de excelență la Aeroportul Internațional Iași.

În data de 16 decembrie 2014, Wizz Air își lansa zborul inaugural de la Iași, pregătind terenul pentru o călătorie marcată de tarife accesibile și servicii de calitate pentru clienți, instituindu-și cu fermitate brandul și un nou nivel de servicii în regiune. Astăzi, Wizz Air este alegerea preferată a peste 5 milioane de pasageri.

De la înființarea bazei sale în 2016, Wizz Air a jucat un rol esențial în dezvoltarea turismului și în a reuni familiile celor care trăiesc în străinătate. Expansiunea strategică a companiei aeriene a conectat Iașiul cu 12 țări, oferind o gamă variată de 23 de destinații pentru vacanțe, city-breakuri și diverse alte călătorii pline de aventuri. Astfel, Wizz Air deține o cotă de piață impresionantă de peste 80% în Iași, cu rute populare printre care se numără Londra, Milano, Roma și Bruxelles.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: „Acum că Wizz Air sărbătorește nouă ani la Aeroportul Iași, reflectăm asupra călătoriei noastre și a efortului de a oferi opțiuni de călătorie accesibile și servicii excepționale pentru peste 5 milioane de pasageri. Suntem mândri să contribuim la conexiunile culturale legate și familiile reunite grație rețelei noastre aflate în continuă expansiune. Cota de piață remarcabilă de peste 80% este o dovadă a încrederii pe care pasagerii noștri o au în Wizz Air și așteptăm cu nerăbdare încă mai mulți ani de succes la Iași.”

Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Iași, a spus: „Wizz Air este compania aeriană care a investit continuu în rețeaua proprie de rute ce leagă, în prezent, capitala Moldovei de 23 de orașe din Europa și nu numai. Anul acesta, bazei de la Iași i s-a mai adăugat o a cincea aeronavă Wizz Air, fapt ce a contribuit la o mai bună conectivitate pe Aeroportul Iași, prin zboruri atractive și accesibile. Totodată, creșterea traficului la Iași se datorează, în principal, companiei Wizz Air, care azi acoperă 80% din rutele deservite de pe Aeroportul nostru, un nou record absolut, de 2,350,000 de pasageri, urmând a fi înregistrat la finalul acestui an. Suntem la doar un pas de finalizarea terminalului T4, iar operaționalizarea sa, din 2024, va însemna o nouă etapă importantă în colaborarea cu companiile aeriene. În acești 9 ani, cu Wizz Air am reușit să dezvoltăm un parteneriat bazat pe încredere și sunt convins că interesul operatorului pentru orașul nostru va avea un rol determinant în dezvoltarea pe termen lung a Aeroportului. Felicit compania Wizz Air pentru performanțele obținute și îi urez mult succes în viitoarele proiecte.”

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a spus: „Se împlinesc 9 ani de la primul zbor al Wizz Air pe Aeroportul Iași, iar astăzi sărbătorim nu doar acest moment simbolic, ci și frumoasa colaborare pe care o avem cu operatorul aerian, care a evoluat într-un ritm foarte dinamic în ultimii ani. Wizz Air are la Iași cea mai importantă bază operațională din regiunea de Nord-Est și asigură legătura cu marile centre urbane europene, prin diversitatea de curse aeriene directe. Îmi doresc, și am speranța că așa se va întâmpla, ca parteneriatul cu Wizz Air să se dezvolte cât mai mult. Perspectivele pe care le vom crea odată cu operaționalizarea noului terminal vor sta la baza unei relații puternice prin care vom îmbunătăți și diversifica serviciile pe care le oferim pasagerilor care aleg Aeroportul Iași.”

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top