Utile

Ce faceti cand va expira actul de identitate

Cu siguranta multi dintre voi ati realizat intamplator ca aveti actul de identitate expirat. In cazul in care expira termenul de valabilitate a cartii de identitate, trebuie sa va prezentati la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau resedinta, in cel mult 180 de zile, pentru a va face un nou act de identitate. Pentru cei care le expira anul acesta cartile de identitate, incepand cu luna mai 2013, se vor elibera acte de tip nou, in doua variante, prima cu chip iar cealalta fara. Mai multe detalii despre noile tipuri de carti de identitate de la 1 iulie 2013 cititi aici.

In alte situatii sau la implinirea varstei de 14 ani, cetatenii sunt obligati sa solicite eliberarea unui act de identitate in termen de 15 zile de la producerea evenimentului.

Acum, termenele de valailitate a cartii de identitate sunt:
– pentru persoanele cuprinsa intre 14 si 18 ani, termenul de valabilitate a cartii de identitate este de 4 ani;
– pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 ani, termenul de valabilitate este de 7 ani;
– pentru persoanele care au implinit varsta de 25 de ani, termenul de valabilitate a cartii de identitate este de 10 ani;
– pentru persoanele ce au implinit varsta de 55 de ani, cartea de identitate se elibereaza cu termen de valabilitate permanent.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. andi

    March 25, 2013 at 3:38 pm

    Bun si ce acte trebuie pentru reemiterea actului de identitate unde stie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top