Stiri

IKEA pregătește terenul pentru a deschide un magazin la Iași

IKEA pregătește terenul pentru a deschide un nou magazin la Iași, iar prima fază a proiectului a implicat o investiție semnificativă de 4,2 milioane de euro. Potrivit informațiilor furnizate de „Ziarul de Iași”, retailerul suedez a semnat un ante-contract de vânzare-cumpărare în luna iulie 2023 pentru o parcelă de 52.105 mp situată în zona complexului ERA, în apropierea magazinului Brico Depot.

Costul total al tranzacției se ridică la 4,2 milioane de euro (aproximativ 80 euro/mp), iar finalizarea acesteia este programată în următorii trei ani. Oficialii IKEA au declarat că vor împărtăși detalii concrete despre planurile lor legate de Iași atunci când vor avea o evoluție semnificativă.

Parcarea noului magazin IKEA va fi amenajată în zona din fața Brico Depot, în timp ce magazinul propriu-zis va fi construit pe o parcelă la vest de lanțul de retail (spre pasaj).

Demersurile pentru autorizarea construirii centrului comercial au început deja, iar în luna octombrie 2022, Ermes Holding SRL, actualul proprietar al terenului, a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Iași. Certificatul acoperă construirea unui centru comercial parter și un etaj, drumuri de incintă și parcare, curte de livrare, mijloace publicitare, împrejmuire și organizare de șantier.

*Locul unde se va construi Ikea la Iași.

IKEA inaugurase acum aproximativ 4 ani in urmă, un centru de colectare a comenzilor online în Iași, acesta este situat pe Bulevardul Calea Chișinăului, numărul 29 și are scopul de a face experiența cumpărăturilor la IKEA și mai convenabilă pentru clienții din Iași și din împrejurimi.

În prezent, IKEA are două magazine în București și unul în Timișoara, iar noul proiect la Iași reprezintă o investiție semnificativă în extinderea prezenței sale în România.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

4 Comments

4 Comments

 1. Ionel Popescu

  October 4, 2023 at 12:51 pm

  Super tare ca vine si IKEA la Iasi !!!

 2. Maria V

  October 4, 2023 at 12:52 pm

  Super vestea, si Jumbo si Ikea ! Parjolutele de vita cu sos, hot dogi de la ikea treaba buna :)))

 3. Andrei Bucur

  October 4, 2023 at 1:04 pm

  Sa vedem, daca vin cu ferte de munca ca la Timisoara, vor ramane inchisi

 4. recomandarea zilei

  October 8, 2023 at 4:32 pm

  fain, Moldova are nevoie de asemenea investitii dar totusi pacat ca se merge tot pe salarii “minime”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top