Evenimente

ProVision Pro Circuit – Trofeul Municipiului Iasi

tenis_baieti_iasi-2011Incepand din 12 august si pana pe data de 21 august, arena de tenis CFR Iasi, din Sos. Nationala nr. 7-9, gazduieste cel mai puternic turneu international de tenis organizat vreodata la Iasi. Acesta este inscris in calendarul ITF si se numeste ProVision Pro Circuit – Trofeul Municipiului Iasi, cu premii de 15.000 euro.
Turneul este organizat de Clubul Sportiv CFR Iasi, in parteneriat cu Federatia Romana de Tenis si Primaria Municipiului Iasi.
Finala de dublu masculin va avea loc vineri 19 august, iar cea de simplu duminica 21 august. La conferinta de presa din 15 august 2011, ora 18.00 vor participa reprezentantii Federatiei Romane de Tenis, Primariei Muncipiului Iasi, ANST, DJST Iasi, Prefectura Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Pro Vision, Antibiotice Iasi, Camera de Comert Iasi.
De asemenea, vor fi prezenti arbitrii turneului de la arena CFR Iasi, reprezentanti ai Regionalei CFR Iasi, dar si supervisorul Mihai Dumitrescu.

Cel mai mare turneu de tenis organizat vreodata la Iasi va avea loc în intervalul de timp 11-21 august 2011 si va fi organizat de clubul sportiv CFR Iasi, în parteneriat cu Federatia Româna de Tenis, Primaria Municipiului Iasi si alti sponsori generosi.

Dupa turneul feminin organizat si gazduit în luna iulie, iata ca ceferistii ieseni organizeaza în perioada imediat urmatoare un alt turneu international de tenis, de data aceasta în competitia masculina. Conform site-ului ITF, într-o lista reactualizata în data de 31 iulie 2011, pe tabloul principal al probei de simplu s-au înscris pâna acum urmatorii tenismeni:

1. DASNIERES DE VEIGY Jonathan (Franta, locul 270 ATP);
2. VASILIEV Mikhail (Rusia, 299 ATP);
3. DUCKWORTH James (Australia, 328 ATP);
4. OSWALD Philipp (Austria, 395 ATP);
5. LUNCANU Petru-Alexandru (România, 402 ATP);
6. FOLIE Alexandre (Belgia, 407 ATP);
7. PHILLIPS Morgan (Marea Britanie, 443 ATP);
8. REID Matt (Australia, 444 ATP);
9. MLENDEA Andrei (România, 447 ATP);
10. CHECA-CALVO Jose (Spania, 488 ATP);
11. BURZI Enrico (Italia, 495 ATP);
12. POCH-GRADIN Carlos (Spania, 522 ATP);
13. VOGELI Roman (Cehia, 525 ATP);
14. CRUCIAT Adrian (România, 530 ATP);
15. KOVALIK Jozef (Slovacia, 543 ATP);
16. TORRESI Federico (Italia, 544 ATP);
17. RATH Marc (Austria, 555 ATP);
18. VESELY Jiri (Cehia, 637 ATP).

Pe tabloul de calificari de “64”, acolo unde CS CFR Iasi si FR Tenis vor acorda si 8 wild-carduri, sunt înscrisi tenismeni din România, Grecia, Germania, Belgia, Cehia, Franta, Spania, Ucraina, Italia, Japonia, Slovacia, Rep. Moldova, Rusia, Australia, Marea Britanie, Olanda, Elvetia, Croatia, Irlanda, în pole-position fiind românul Victor Ionita (locul 571 ATP), cel care participa an de an la turneele ITF de la arena CFR Iasi.

Mai exista si o lista “alternativa” cu 102 sportivi înscrisi în competitia de la Iasi si care vor putea participa la turneul de precalificare (din 11 si 12 august) sau direct pe tabloul de calificari în conditiile de retragere a unor tenismeni. Aceasta lista alternativa cuprinde sportivi din Portugalia, Italia, Belgia, România, Spania, Ucraina, Australia, Slovacia, Elvetia, Rep. Moldova, Grecia, Serbia, Franta, India, Brazilia, Austria, Germania, Cehia, Malaysia, Ghana, Rusia, Marea Britanie, SUA, Canada.

Sunt înscrisi în competitie si doi sportivi ai clubului CFR Iasi, Teodor Leahu si Alexandru Tudurache, dar ei vor primi mai mult ca sigur un wild-card de participare în calificari din partea clubului ceferist organizator.

Directorul de turneu al competitiei iesene este George-Radu Pipa, care este si presedintele executiv al CS CFR Iasi, iar supervisorul ITF se pare ca va fi acelasi Mihai Dumitrescu (Bucuresti), care a oficiat si la turneul feminin din luna iulie, câstigat atunci de românca Diana Enache.

Va reamintim ca turneul masculin ITF din 2010 de la arena sportiva CFR Iasi a fost câstigat de francezul Maxime Teixeira, cel care anul acesta a evoluat în turul al II-lea al probei de simplu de la Roland Garros, împotriva binecunoscutului tenismen elvetian Roger Federer !

[fblikebutton]
afis-turneu-tenis-iasi-2011

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top