Evenimente

Lansare de carte Herald “CORPUL ISI AMINTESTE – Psihofiziologia si tratamentul traumei” de Babette Rothschild

In luna octombrie 2013 la editura Herald colectia Psihoterapia se intregeste cu aparitia unui nou titlu specializat: CORPUL ISI AMINTESTE. Psihofiziologia si tratamentul traumei, de Babette Rothschild. Lansarea de carte este un eveniment desfasurat in colaborare cu specialistii din echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).
“Elementul ranit – corpul – este cel care poate fi folosit drept resursa in scopul vindecarii. [Aimee.ro, despre CORPUL ISI AMITESTE].

Cumpara la CEL MAI MIC PRET cartea “CORPUL ISI AMINTESTE – Psihofiziologia si tratamentul traumei” de Babette Rothschild., vezi pretul AICI.

Invitati:
Diana VASILE – fondator ISTT, psihoterapeut
Irina TEPURU – psihoterapeut
Maria MACARENCO – psiholog clinician
Gabriela DENIZ – editor Herald
Moderator: Andreea TINCEA – PR Herald

“De ce unele persoane sunt mai rezistente la stres, trec mai usor prin evenimente traumatice sau privesc dintr-o perspectiva mai matura lectiile primite de la viata? [Damaideparte.ro, despre CORPUL ISI AMINTESTE]
CORPUL ISI AMINTESTE aduce in lumea cartilor de specialitate dimensiunea intelegerii si tratarii corpului traumatizat alaturi de tehnica implementata de vindecare a mintii traumatizate. Cartea intentioneaza sa construiasca o legatura intre practicienii psihoterapiilor traditionale verbale si practicienii psihoterapiilor centrate pe corp. Scopul final este o mai ampla viziune asupra tratarii traumei si a tulburarii de stres posttraumatic. Teoria autoarei Babette Rothschild a fost influentata de lucrarile recente ale lui Perry, Pollard, Blakley, Vigilante si altii.

Cumpara la CEL MAI MIC PRET cartea “CORPUL ISI AMINTESTE – Psihofiziologia si tratamentul traumei” de Babette Rothschild., vezi pretul AICI.

“Este o carte menita sa construiasca punti. Speranta mea este sa uneasca teoria oamenilor de stiinta, in special in neurobiologie, si practica de clinica a psihoterapuetilor, dar si sa conecteze modelele psihoterapeutice traditionale cu cele centrate pe corp (somatoterapia). [Babette Rothschild]

Autoarea BABETTE ROTHSCHILD practica psihoterapia din 1976. Este membru al societatii internationale de Studiu al Stresului Traumatic, al Asociatiei Specialistilor in Stres Traumatic si al Asociatiei Americane de Psihoterapie Somatica. Autoare a mai multor articole si carti, ofera in continuare consultatii private in cabinetul sau din Los Angeles si organizeaza in lume ateliere de formare in psihoterapia traumei. Lucrari (selectiv): Help for the Helper: The Psychophysiology of Compassion Fatigue and Vicarious Trauma (Norton, 2006); 8 Keys to Safe Trauma Recovery (Norton, 2010); Trauma essentials: The Go-To Guide (Norton, 2011).

“Avem in mana o carte scrisa simplu, clar, structura despre experiente umane complexe, confuze, pline de incertitudine si emotionalitate bulversanta. Rezultatul este foarte bun, util tuturor celor dornici sa se imprieteneasca cu trairile si senzatiile corporale proprii, chiar si cu cele dificile. […] A intelege trauma nu inseamna achizitie de informatie la nivel intelctual, cat la nivel de traire, ceea ce se vede in manifestarile corporale, in schimbarea modului de viata, in modificari la nivelul relatiilor cu celalalt. [Diana lucia Vasile,Conf.Univ. Dr., psihoterapeut]

Cumpara la CEL MAI MIC PRET cartea “CORPUL ISI AMINTESTE – Psihofiziologia si tratamentul traumei” de Babette Rothschild., vezi pretul AICI.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top