Evenimente

Memorialul Lumanarilor Aprinse @ Parcul Copou, 19 Mai

La a XVI a editie a Memorialului Lumânărilor Aprinse, ARAS Iași îndeamnă comunitatea la solidaritate.
Acest eveniment este mai mult decât un simplu memorial de comemorare a victimelor SIDA.
Este o ocazie de a informa populația despre HIV și SIDA, de a mobiliza populația si de a o face conștientă că SIDA este o amenințare la adresa unei întregi generații, a unei întregi civilizații.
Solidaritatea si sprijinul pe care îl pot oferi ieșenii în cadrul acestui eveniment poate însemna enorm pentru o persoană care traieste toată viața cu virusul HIV.

1000,2000 de persoane adunate într-un marș simbolic de comemorare a celor ce au fost răpuși de nemiloasa SIDA oferă o speranța celor care trăiesc și învață să conviețuiască cu virusul. Le ofera un impuls să continue lupta împotriva bolii dar și a discriminării din partea societății. Le oferă sentimentul de siguranță iar bucuria faptului că nu sunt singuri, că există persoane care îi sprijină și sunt alături de ei, le oferă puterea de a trece peste momentele dificile.

Problematica HIV nu ține cont de vârstă, gen sau educație ci ne privește pe toți! Fii solidar, alătură-te cauzei și participă Duminică, 19 mai la Memorialul Lumânărilor Aprinse organizat de ARAS Iași:

• Ora 19:00 – Marșul Tăcerii va începe din Parcul Copou (lângă Teiul lui Eminescu) și va urma traseul Bvd-ul Carol – Fundație – Bvd-ul Ștefan cel Mare și Sfânt.

În Piața Unirii:
• Ora 20:00 – Aprindere de lumânări și desfășurare de quilturi
• Ora 20: 30 – Concert folk live
• Ora 21:15 – Lansare de lampioane

Pe 19 mai respectăm trecutul lor și viitorul nostru!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top