Stiri

Cum arata noul metrou din Bucuresti

Cum arata noul metrou din BucurestiMetrorex probeaza doua trenuri noi de metrou de la compania din Spania, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), iar daca testele sunt pozitive, in luna mai a acestui an se va circula cu aceste noi trenuri. ACestea au ajuns in tara noastra in luna decembrie 2013 si se numesc “Dunarea” si “Mures”. Metrorex va investi in 16 astfel de trenuri, investitia ridicandu-se la 97 de milioane de euro fara TVA. Din toate 16, patru sunt fabricate in Spania si restul de 12 urmand a fi facute la Atelierul CFR Grivita, dar ca toate trenurile sa fie cumparate acestea trebuie sa parcurga mai multe etape precum obtinerea Agrementului Tehnic de la Autoritatea Feroviara Romana (AFER), efectuarea probelor de anduranta in circulatia normala fara calatori, adica parcurgerea a 20.000 km.

Cum arata noul metrou din Bucuresti

Noile trenuri din Spania au cate 6 vagoane unite prin burduf, au sistem de tractiune si de franare controlat prin microprocesor, caroserie construita din otel inoxidabil, usi culisante cu autoblocare si protectie la prinderea persoanelor intre usi, capacitatea d etransport fiind de 1.202 pasageri, patru motoare ce pot duce vagoanele la 80 km/h, locuri speciale pentru persoanele cu handicap locomotor, echipamente Wi-Fi, dar nu pentru furnizarea de internet gratuit ci pentru latura tehnica a trenului.

Cum arata noul metrou din Bucuresti

Metrorex a mai cumparat cu 4,94 milioane de euro fara TVA, 16 seturi de sisteme de protectie si cocere automata a trenului de la Bombardier Transportation – Divizia Rail Control Systems, montajul fiind asigurat de catre Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles.

Cum arata noul metrou din Bucuresti

Trenurile au si un sistem foarte modern de informare a calatorilor, semnalizari suplimentare acustice si video pentru accesul in trenuri, locuri special amenajate pentru transportul bicicletelor in vagoane, ventilatie si geamuri rabatabile.

VIDEO:

Galerie Foto:

Sursa: construim-romania.ro

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top