Stiri

O noua parcare subterana in centrul Iasului

Pe 18 decembrie 2013, a avut loc inaugurarea noii Parcari subterane a Complexului Hotelier Unirea si a Parcului „Vasile Alecsandri”.
La eveniment au participat Primarul Municipiului Iasi, domnul Gheorghe Nichita, Viceprimarul Municipiului Iasi, domnul Mihai Chirica, parlamentari, consilieri locali, reprezentanti ai Administratiei publice Locale si Centrale.

De asemeni au fost prezenti membri ai Agentiilor de turism din Iasi , ai DSP si DSV, Agentia de Mediu Iasi, reprezentanti ai mediului de afaceri iesean precum si locatari din zona. Proprietarul Hotelului Unirea, domnul Lucian Grecu a prezentat invitatilor istoricul acestei realizari. Valoarea totala a investitiei s-a ridicat la 4 milioane de euro si a fost realizata din fonduri proprii ale hotelului si credite bancare.

Constructia parcarii si a parcului s-a facut pe un teren in suprafata de 2.500 mp, concesionat de la Consiliul Local Iasi.
Parcarea are un numar total de 200 locuri, din care 161 in subteran si 39 in parcarea supraterana.
Tot astazi s-a inaugurat si Parcul Vasile Alecsandri situat in fata Casei Casatoriilor Iasi, parc construit deasupra Parcarii subterane. Acesta este amenajat peisagistic la cel mai inalt standard, printre arborii si arbustii plantati numarandu-se mesteceni, mar japonez, ienuperi si mahonia.

In parc se gaseste amplasat si un spatiu modern de joaca pentru copii, conceput in concordanta cu normele europene de siguranta. Echipamentele utilizate sunt certificate TüV Austria Cert GMBH si ISCIR-CERT S.A.

Tarife
Tariful standard este de doi lei pe ora, iar clientii hotelului si locatarii din zona beneficiaza de preturi speciale.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top