Stiri

Balul de La Castel a mobilizat 100.000 lei pentru copiii cu dizabilități din Iași

Balul de La Castel a mobilizat 100.000 lei pentru copiii cu dizabilități din Iași Peste 300 de invitați au fost prezenți vineri, 30 mai, la cea de-a III-a ediție a evenimentului Balul de La Castel, cel mai important eveniment caritabil din Iași!
Sala Ballroom a Complexului La Castel a găzduit un adevărat spectacol al eleganței și generozității, condus cu pricepere și umor de amfitrionii serii Irina Păcurariu și Pavel Bartoș.

“Nu au trecut decât două zile de la cea de-a treia ediție a Balului de La Castel și deja mi-e dor de următorul. Dincolo de atmosfera de sărbătoare, bucuria de a pleca acasă cu prieteni noi și neputința de a exprima toată recunoștința pe care o simt pentru cei care au făcut posibil un astfel de eveniment, rămâne speranța că din ce în ce mai mulți copii zâmbesc mai mult și mai des datorită ție. Și asta nu ți-o poate lua nimeni.” a declarat doamna Irina Păcurariu, una din gazdele evenimentului.

100.000 lei au fost donați în cadrul evenimentului pentru susținerea programelor de recuperare pentru copii cu dizabilități realizate de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

10365913_750912688292152_6282878473018808426_n 10300876_750912691625485_5035196436549525442_n

Desfășurat sub tematica Cinematecă în alb și negru, spectacolul a fost încununat de prezența doamnei Felicia Filip care a oferit un recital de excepție cu piese de pe albumul Fata din Vis, dar și de momentul muzical deosebit oferit de violoncelistul Adrian Naidin. Opera Națională Română a oferit invitaților un moment din D’ale Carnavalului, în timp ce actorii Emilian Florentin și Alice Șfaițer l-au readus în fața celor prezenți pe Charlie Chaplin, într-un excepțional moment din Charlot. Campionii Naționali la dans sportiv Răzvan Manole și Olga Negoduico au oferit invitaților un spectacol de dans inedit iar Andra Botez i-a invitat pe cei prezenți la dans.

Balul de La Castel a fost organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Hotel Restaurant La Castel și Agenția Aquavita.

Printre invitații de seamă ai Balului s-au numărat Excelența Sa Paul Brummell, viitorul ambasador al Marii Britanii, dar și domnul Gheorghe Nichita, primarului municipiului Iași, domnul Gabriel Surdu, viceprimar al municipiului Iași, deputați, senatori, oameni de afaceri, artiști, medici și nu numai.

10367588_750945461622208_5177464096055917661_n

Momentul culminant al evenimentului a fost licitația caritabilă de obiecte valoroase: artă, vinuri de colecție, experiențe inedite și piese de vestimentație special create pentru această ocazie au fost licitate cu generozitate de cei prezenți.
10 tablouri aparținând unor pictori de renume: Silvia Radu, Constantin Radinschi, Nagy Oszkar, Ioan Papazoglu, Istvan Prihoda, Camelia Mitea, Popovici, Petru Diaconu dar și unor artiști promițători ai zilelor noastre: Iulian Bordianu, Victoria Ceban și Alexandru David au fost licitate cu sume impresionante, cel mai scump obiect fiind tabloul “Peisaj case din perioada interbelică” adjudecat cu suma de 10.100 de lei de un om de afaceri ieșean. Tot în cadrul licitației invitații au putut opta pentru plimbări cu limuzine de epocă, ședințe foto, cursuri de dans, vinuri de colecție, rochii și poșete special create pentru eveniment. Suma totală obținută în urma lictației este de 57.200 lei.

“Suntem fericiți că am avut ocazia să contribuim la această acțiune socială atât de importantă și cu siguranță vom fi prezenți, alături de Fundația Bethany și în ocaziile viitoare. Evenimentul a fost organizat foarte bine, iar invitații au fost actori de premiul Oscar; a fost ca și un film de succes, pe care iti dorești să il revezi cât de curând. Din punct de vedere personal, mă simt foarte norocoasă că am avut posibilitatea să cunosc motivația și spiritul acestui eveniment, in Iași, “orașul zâmbetului”, asa cum imi place mie să îl definesc. Am ținut sa vizitez si centrul de asistență pentru copii cu probleme si să cunosc mai de aproape specialiștii și modul în care această Fundație activează. Am descoperit foarte multă umanitate, munca cu extremă pasiune si capacitate profesională. Sunt plecată din România de 15 ani si călătoresc deosebit de mult, fapt pentru care mintea imi este in întreaga lume, dar…inima mea este, si va fii întotdeauna, in România.” a declarat Marinela Ardelean, Brand Manager Foss Marai și cel mai bun somelier din România.

untitled

Suma totală strânsă în urma evenimentului Balul de La Castel este de 100.000 lei (bani ce reprezintă contribuţia participanţilor prin cumpărarea invitaţiilor, sumă obţinută în urma licitaţiei caritabile, dar și sponsorizările în bani din partea partenerilor evenimentului. Întreaga sumă va fi investită în susținerea și dezvoltarea serviciilor de recuperare pentru copii cu dizabilități asistați de Fundația Bethany.

„Balul de La Castel a demonstrat încă o dată că este un eveniment drag Iașului, atât prin spectacolul desăvârșit, dar mai ales prin cauza nobilă pe care acesta o susține. A fost o seară plină de emoție, eleganța și dăruire, o seară care ne-a confirmat faptul că fiecare om poate alege să fie un sprijin pentru cei aflați în dificultate. Balul de La Castel este evenimentul care dă viață filantropiei locale, un eveniment care aduce împreună oameni impresionanți prin misiunea lor de a face bine. Le mulțumim tuturor celor care ne-au dăruit din timpul, talentul și generozitatea lor pentru a face din Balul de La Castel un eveniment memorabil pentru Iași!” a declarat doamna Diana Păiuș, managerul Fundației Bethany.

Vezi imagini de la Balul de Castel 2014 >>> aici.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top