Evenimente

Pescia Festivalul National al Pestelui la Iasi, 24 – 26 octombrie


Pescia este cel mai mare festival al pestelui din Romania!
Organizat anual in 5 mari orase din tara: Targu Jiu, Cluj Napoca, Constanta, Bucuresti si Iasi, Pescia este cel mai complex festival dedicat pestelui.

Festivalul va fi deschis publicului pe durata a 3 zile (vineri, sambata si duminica). Programul fiecarei editii il puteti afla din sectiunea „Program festival”.

Pescia Festivalul National al Pestelui la Iasi, are loc in perioada 24 – 26 octombrie 2014 pe Piateta Patinoarului Palas.

Pe parcursul fiecarei editii a festivalului, vizitatorii vor fi expusi tuturor aspectelor relevante din industria pestelui, vor intalni specialisti in nutritie, vor putea lua parte la conferinte despre beneficiile consumului de peste, la degustari de peste si demonstratii de gatit, vor putea participa la tombole unde vor putea castiga prin tragere la sorti premii atractive.

In cadrul festivalului se vor expune mostre, produse pescaresti, produse si echipamente specifice pescuitului sportiv, astfel incat sa se ofere informatii detaliate si corecte referitoare la consumul de peste, beneficiile acestuia pentru sanatatea intregii familii.

Pentru ca o vizita la eveniment sa devina o iesire pentru intreaga familie, se va acoperi si o zona de interes care sa motiveze prezenta barbatilor si copiilor de sex masculin: o zona dedicata pescuitului sportiv.

Prin organizarea acestui festival dorim sa familiarizam populatia cu beneficiile consumului de peste, cu diversitatea modurilor in care pestele poate fi preparat/consumat, ca pestele este sanatos si gustos si ca nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.

Proiectul este co-finantat prin Programul Operational pentru Pescuit 2007 – 2013 „Are balta peste”.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top