Stiri

Toalete ecologice moderne la Iasi si acces cu monede

Primăria Iaşi va monta cinci toalete automate în zonele intens circulate de pietoni. Decizia municipalităţii vine în urma propunerilor cetăţenilor făcute la dezbaterea publică privind bugetul local pe anul în curs. „Am optat pentru o soluţie modernă, la fel după cum există în Bucureşti şi în alte oraşe din Europa. Le vom monta acolo unde este nevoie de ele, în special parcuri şi zonele mai aglomerate, cum este, de exemplu, Podu Roş. Ele vor fi racordate la sistemul de apă şi canalizare. Am lansat procedura de licitaţie. Valoarea estimată a achiziţiei este de 650.760 de lei, fără TVA, iar termenul de livrare este de maxim 45 de zile de la data semnării contractului.

Este un subiect care nu trebuie neglijat şi nu trebuie să ne fie ruşine să îl abordăm. Este o măsură de civilizaţie, într-un oraş din ce în ce mai vizitat”, a anunţat Mihai Chirica.

Fiecare toaletă este dotată cu sistem electronic automat pentru deschiderea şi închiderea uşii în caz de urgenţă, sistem de siguranţă SOS cu buton care se acţionează la deschiderea uşii chiar şi în absenţa energiei electrice, sistem automat pentru spălarea şi dezinfectarea după fiecare utilizare a podelei de aluminiu, podea cu profil special de drenare, sistem de aerisire şi odorizare după fiecare utilizare, etc. Accesul în toaletă se va face cu monede.

Primarul interimar a mai anunţat că zilele următoare vor fi montate şi primele 30 de containere pentru mizeria lăsată de câini. „Ieri (duminică – n.r.) a ajuns tirul cu acest tip de containere. Pe ele va apărea mesajul <>. Toţi suntem iubitori de animale, dar unii uită că trebuie să ne şi respectăm. Trebuie să venim cu o conduită firească pentru toţi ceilalţi locuitori. După ce acestea vor fi montate, cine nu respectă regula va trebui să plătească. Primul lot are 15.000 de punguţe. Dorim ca toţi proprietarii are îşi plimbă căteţii în spaţiul public să le folosească”, a mai spus acesta. Valoarea containerelor este de 62.000 de lei, inclusiv TVA.

Sursa

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top