Culturale

iHamlet – o incursiune multimedia in universul unui Hamlet adolescent

Spectacolul de teatru new media iHamlet al asociației Punctart din București va avea loc pe 28 mai, începând cu orele 19, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Strada Agatha Bârsescu nr. 18. Experiența teatrală iHamlet este dedicată în principal adolescenților, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza tichetelor care se vor ridica de la Agenția de bilete a Teatrului.

Realizat în parteneriat cu Teatrul Excelsior din București, spectacolul iHamlet este bazat pe un text nou, inspirat din personajul Hamlet. H este un adolescent aparent obişnuit, uimit şi dezamăgit de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi în care tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări. O avalanșă de emoții, sunete, gânduri sparte la infinit, care îi aduc pe Hamlet, Ofelia, Laertes, Rosencrantz, Gertrude, Claudius, într-un univers multimedia fabulous, un eseu audio vizual cu proiecții holografice care suprind un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.

Avându-i în distribuție pe Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel, textul este scris de Elise Wilk, iar spectacolul este regizat de Catinca Drăgănescu. Coregrafia şi mişcarea scenică sunt gândite de Simona Deaconescu, scenografia şi costumele sunt create de Bogdan Costea, Dan Basu asigură proiecția video și luminile, sunetul este un concept interior8, iar organizarea turneului este realizată de Alina Dumitrache.

Spectacolul iHamlet se află în turneu național și urmează a avea reprezentații și în Piatra Neamț pe 27 mai la Teatrul Tineretului și în Suceava la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” pe 8 iunie.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști. Punctart dezvoltă programe culturale și educaționale destinate tinerilor care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

Turneul iHamlet Loading Culture este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Teatre partenere: Teatrul Excelsior, Centrul Cultural Reduta, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Parteneri: British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Ajungem Mari. Parteneri media: Kiss FM, Telegrama, Suplimentul de Cultură, Alecart (Revistă de Atitudine Culturală), News Bucovina, Obiectiv Suceava.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Pentru mai multe detalii – Smaranda Pasnicu, manager proiect, smaranda@punctart.ro, telefon 0740043138

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top