Stiri

Acestea vor fi noile tramvaie ce vor circula pe strazile Iasului

Update 12.11.2019
Bozankaya mai are în derulare un contract similar în derulare la Timişoara. „Pentru noi este o onoare să semnăm acest contract cu Primăria Iaşi, ştiu că Iaşul este unul dintre cele mai importante oraşe din România“, a spus directorul de vânzări al Bozankaya, Yigit Belin.

Turcii au câştigat licitaţia pentru furnizarea a 16 tramvaie noi la Iaşi. Potrivit surselor „Ziarului de Iaşi“, Bozankaya şi-a adjudecat toate cele trei loturi, având un preţ mai competitiv decât polonezii de la PESA. Este vorba despre licitaţia organizată de către Primăria Iaşi, achiziţia fiind finanţată prin intermediul fondurilor europene. În total, municipalitatea a estimat costuri totale de 142 milioane lei (fără TVA), iar Bozankaya, conform surselor „Ziarului de Iaşi“, a avut o ofertă de 140,9 milioane lei.

Raportul de atribuire a licitaţiei este datat 22 octombrie şi, cel puţin până ieri după-amiază, nu existau informaţii despre o eventuală contestaţie, astfel că Primăria ar putea zilele următoare să continue procedura prin semnarea contractului de livrare. Licitaţia a fost lansată de către municipalitate la sfârşitul lunii iunie 2019, iar ofertele au fost deschise două luni mai târziu. Spre diferenţă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) are în desfăşurare o altă achiziţie în numele Iaşului, tot pentru furnizarea a 16 tramvaie, dar anunţarea rezultatelor este mult întârziată: procedura a fost lansată în ianuarie 2019, iar până în prezent nu a fost comunicat câştigătorul. În context, amintim că o singură firmă participă la licitaţia MDRAP, respectiv PESA.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top