Stiri

Orașul Iași are un nou brand vizual! Cum ți se pare?

Iașul are o nouă identitate de brand turistic, construită în jurul unui logotip scris cu litere rotunjite și a sloganului „modelează timpul“. Proiectul este realizat de Asociaţia Destination Iaşi, împreună cu agenţia Namogo, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași- este orientat mai degrabă spre prezent/viitor decât spre trecut și reflectă energia creativă a Iașului cultural și antreprenorial.

Patru paralelipipede rotunjite la capete reprezintă de acum brandul de oraş al Iaşului. Stilizate în formă de litere, cuburile vor oferi logoului de Iaşi unicitate prin flexibilitate. “Iaşi (n.r. logo-ul) poate fi ajustat cu flori de tei sau cu nişte buze care îl sărută”, a sugerat Mihai Chirica, primarul Iaşului, prezent la evenimentul de lansare a identităţii vizuale a oraşului.

La recepția de aseară de la Palatul Braunstein, impresia generală a fost clar pozitivă, dar sunt curios cum se vede de la voi noua identitate de brand a Iașului.

Cum vi se pare designul, sloganul, povestea, noul site oficial al orașului?

Deci, iată deja două cuvinte superbe care pot creiona personalitatea Iașului: iubire și jertfă! Dar Iașul înseamnă și mai mult:

• cultură, fiindcă Iașul cultural a fost considerat una dintre cele șapte minuni ale României!
• credință, găzduim cel mai mare pelerinaj ortodox din estul Europei!
• școală, posedăm probabil cel mai valoros sistem de învățământ din România!
• inteligență, având una dintre cele mai dinamice sectoare IT din țară, dar și industrii creative remarcabile!
• tinerețe, întrucât suntem printre cele mai tinere orașe din țară, iar, evident, tinerețea înseamnă dinamism, imaginație, creativitate, putere de muncă!

Acest număr foarte mare de calități face destul de dificilă elaborarea unui brand al Iașului. Obligă la sinteze, la reevaluări, la recursul la simboluri.

Privind atent acest oraș minunat înțeleg înainte de toate că Iașul este nu numai un învingător al vremurilor, ci chiar prieten cu timpul! Iată de ce „modelează timpul” este nu doar o descriere a evoluției continue și mereu surprinzătoare a Iașului, ci și un îndemn către noi de a ne implica în devenirea Orașului, de a fi noi înșine Iașul în continuă schimbare.

Noi suntem Iașul! Iată de ce poate cel mai bun brand al orașului nostru este chiar acesta: IAȘI!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Asociația de Management a Destinației Iași și Regiunea Moldova – Destination Iași a fost înființată la finalul lui 2019 printr-o asociere a trei entități publice (Primăria Municipiului Iași, Aeroportul Internațional Iași și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”) și patru entități private (hoteluri contribuitoare la taxa de oraș și o agenție de incoming) pentru a implementa proiectele din Strategia de Turism a Iașului și a Zonei Metropolitane Iași 2018-2030, pentru a pune bazele unui turism competitiv, pentru a dezvolta cooperarea în regiune, pentru a susține campanii de promovare etc. Elaborarea identității de brand s-a afirmat ca o necesitate de bază pentru a putea demara majoritatea proiectelor asumate de oraș și este rezultatul unui efort care a implicat designeri, creativi, promotori, funcționari, profesori pentru a identifica esența Iașului și modul în care orașul o poate comunica mai bine.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top