Diverse

3 pasi simpli de pregatire pentru o iesire la munte in conditii de iarna.

Traim in niste vremuri in care distantarea sociala ne tine departe de familie si de cei dragi si ne „obliga” sa fim sedentari, traim niste vremuri in care cea mai mare parte a zilei ne-o petrecem la birou iar in restul zilei ne ocupam de casa si de copii. In aceste conditii timpul alocat noua, este absolut inexistent. Desi generatia tanara este de-a dreptul obisuita cu un stil de viata alert si de cele mai multe ori contracronometru, cateodata trebuie sa va rupeti de cotidian si  sa va gasiti oaza dumneavoastra de relaxare si de incarcare a bateriilor. Gasiti locul care va ofera energia de care aveti nevoie si profitati la maxim de el in orice anotimp.  Daca esti un impatimit al muntelui, acest articol este pentru tine. Iata cativa pasi simpli de pregatire pentru o iesire la munte/padure in conditii de iarna.

Pregatire bagajelor

Entuziasmul plecarii ne aduce o stare de bine, astfel ziua ar trebui sa  inceapa cu un vibe bun. Cu un astfel de vibe, impachetarea bagajelor va fi o adevarata  placere. Plecam de la premisa ca ziua noastra la munte va fi doar o iesire de dimineata pana seara, bagajul nu trebuie sa contina lucruri inutile. Tinand cont ca suntm deja la inceputul iernii, hainele groase trebuie sa primeze. In acest sens recomandam echipamentele speciale pentru ski cu factor de protectie  cat mai ridicat (pentru vant si ger). De asemenea bocancii sunt absolut obligatorii pentru toata familia, asta doar daca doriti sa rezistati mai mult de 10 minute in zapada.  Dupa ce am pregatit bagajul cu haine groase ( plus un outfit de schimb pentru fiecare), este momentul sa ne ocupam de bagajul secret pentru a le face o  surpriza celor cu care mergi. Un termos cu cafea fierbinte pentru cei mari si unul cu ceai aromat pentru cei mici, va incalzi sufletele tuturor. Niste sandwisuri calde ar fii o binecuvantare dupa cateva ore de joaca sau mers prin zapada.  Cei mici vor fi cu siguranta incantati de aceasta surpriza

Pregatirea masinii- service auto

Pe timp de iarna este recomandata urcarea la munte doar cu masini suv 4 X 4. Masina, cel mai bun prieten al omului, trebuie si ea sa fie pregatita pentru o deplasare la munte. Daca nu va pricepeti la partea tehnica a masinilor, este recomandata vizita la un service auto, care sa verifice daca totul este optim pentu o experienta  prin zapada. Un service pentru Land Rover, Range Rover si Jaguar este  https://www.landatelier.ro/service-land-rover-range-rover, care ofera reparatii electronice electrice si mecaniice.

Relaxare la superlativ

Bagajele sunt gata, masina este pregatita, tot ce ne ramane sa facem este sa ne relaxam sa ne distram si sa ne bucuram de familie.  Iesirile in aer liber sunt cele care tin anxietatea si depresia la distanta si cele care ne vor reincarca baterile cu energie si voie buna pentru urmatoarea perioada de timp astfel incat sa facem fata tuturor provocarilor care vor avea sa vina.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top