Stiri

3 situatii in care poti avea nevoie de serviciile unui birou de proiectare

Romanii au obiceiul de a incerca sa rezolve singuri orice problema sau situatie in care se afla, fara a apela la ajutorul unui specialist. Exista insa unele situatii in care, oricat de priceputi sau indemanatici ar fi, nu se pot ocupa de rezolvarea unor situatii sau proiecte fara ajutor specializat.

De exemplu, daca pentru constuirea unei case, ridicarea propriu-zisa a constructiei poate fi facuta de oameni cu o oarecare experienta – desi siguranta trebuie sa primeze in acest caz – este esential ca proiectarea si planificarea sa fie realizate in cadrul unui birou de proiectare si arhitectura.

In plus, serviciile oferite intr-un astfel de birou pot fi foarte folositoare in mai multe situatii, in care orice persoana, fizica sau juridica, va avea nevoie de o expertiza autorizata si experienta unor arhitecti. Unele dintre aceste situatii sunt:

Construirea casei

Construirea unei case este un proiect mult mai complex decat pare la prima vedere. Acest proiect implica de la realizarea schitei cladirii, modificarile necesare pentru a se adapta conditiilor locale, pana la obtinerea autorizatiilor, cunoasterea si respectarea unor legi cu privire la modul de constructie.

Cum multe aspecte legate de proiectarea si constructia unei cladiri, indiferent de obiectivul sau, nu sunt cunoscute oamenilor obisnuiti, serviciile unui arhitect si ale unui birou de proiectare sunt de mare ajutor.

Obtinerea autorizatiilor ISU

Desi pentru o constructie rezidentiala nu este necesara o autorizatie ISU (autorizatie de securitate la incendiu), categoriile de cladiri care au nevoie de o astfel de autorizatie pentru a putea functiona sunt foarte multe.

In plus, obtinerea unei astfel de autorizatii presupune respectarea anumitor norme, motiv pentru care atat sediile autoritatilor publice, locasurile de cult, cat si proprietarii de hoteluri si pensiuni au nevoie de serviciile oferite in cadrul unui birou de arhitectura si proiectare.

Design interior

O alta situatie in care serviciile biroului de proiectare si arhitectura sunt utile este si amenajare unui spatiu astfel incat sa fie in acelasi timp functional si frumos.

In concluzie, serviciile profesionale sunt esentiale atat pentru siguranta unui proiect, cat si pentru calitatea si durabilitatea acestuia.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top