Stiri

5 PREPARATE de sărbătoare – Ce bunătăți să gătești de Paște pentru familie și prieteni

5 PREPARATE de sărbătoare – Ce bunătăți să gătești de Paște pentru familie și prieteni

Atunci când e rost de “adunare generală” în casă, este musai ca masa să fie plină cu bunătăți. Și când poți servi preparate alese, dacă nu cu ocazia unei mari sărbători? Zilele de Paște pun gospodinele la treabă, iar bucatele alese pot fi pe toate gusturile. Însă dacă vrei un pic de inspirație pentru astfel de sărbători, rândurile următoare îți pot fi de folos.

 Ce să gătești bun când cei dragi îți calcă pragul de Paște

 Aperitive delicioase

Mirosul preparatelor de Paște deschid în fața ochilor o grămadă de amintiri frumoase. O masă bogată de sărbătoare nu poate exista fără aperitive delicioase, servite celor dragi. Până când friptura de miel este gata, poți oferi câteva preparate simple, așa cum sunt tartinele de somon, buletele de cașcaval, ruladele, saleurile cu brânză și chifteluțele. Și uite cum pofta de mâncare apare doar prezentând aceste aperitive delicioase și foarte ușor de preparat. 

  • Clasica friptură de miel

Nu există masă de Paște fără friptura apetisantă de miel, cel puțin în teorie. Iubitorii de astfel de carne nu trebuie să aștepte un an de zile pentru a prepara o asemenea friptură pentru că produsele din miel se găsesc pe piață mai tot timpul. Însă bucuria este cu adevărat mai mare atunci când friptura de miel se servește de Paște. 

Dacă lași carnea câteva ore la fezandat, cu toate condimentele speciale deasupra, plus ulei de măsline, aceasta se va frăgezi și se va găti mai repede și mai bine la cuptor. Pregătește-te deja pentru aroma inconfundabilă care inundă casa atunci când faci o asemenea friptură, iar dacă vrei să mergi la sigur, optează pentru carnea de miel de pe Auchan.ro și fă deja o comandă.

  • Preparate vegetariene cu inspirații tradiționale

Masa de Paște nu înseamnă doar produse pe bază de carne. Sunt mulți cei care și-au schimbat gusturile și preferă alt gen de preparate culinare, așa cum sunt cele vegetariene. Dacă ai în familie sau prin grupul de prieteni astfel de cunoștințe este recomandat să ții cont și de preferințele lor. 

Poți face tarte delicioase cu legume, aperitive cu dovlecei și brânză, iar în loc de friptură cu miel, poți servi tofu la cuptor, alături de legume înăbușite. Sigur vor aprecia efortul tău, dar și preparatele atunci când îi inviți la masă.

  • Pască cu brânză dulce

Desertul mega cunoscut de Sărbătorile Pascale, cel puțin la români, este pasca. Aluatul dulce și combinat cu brânza aromată și stafide iese pufos din cuptor și umple casa de mirosuri speciale. Probabil că tot blocul va ști că ai făcut pască, iar dacă îți va bate cineva la ușă pentru o felie, să nu îl refuzi.

  • Ciorbă de miel pentru… gurmanzi

Din carnea de miel se pot face multe preparate delicioase. Pe lângă drob, stufat și friptură, poți încropi și o ciorbiță de miel. Este drept că timpul de preparare este un pic mai mare și că trebuie să acorzi atenție ingredientelor perfecte pentru a avea  gustul acela deosebit. Însă când servești ciorba de miel celor care vin la tine de sărbătorile pascale, cu siguranță că vei vedea bucuria în ochii lor și pofta de a mânca ceva bun.

 Așadar, acestea sunt câteva recomandări de rețete pentru masa de Paște. Prietenii și familia vor fi încântați de preparatele tale, mai ales dacă te știi un cunoscător sau o cunoscătoare într-ale gastronomiei, fără să dai greș în ceea ce îți propui.

Poză de Valeria Boltneva pe Pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top