tractoare iasi
Stiri

+6 Sfaturi de la un mecanic auto pentru cei care vor să cumpere mașini second hand!

Din diferite motive mai ales din motive financiare multe persoane își doresc să achiziționeze o mașină second hand. Uneori la un preț mai mic puteți avea partea de o mașină mult mai performantă. Însă lucrurile nu stau mereu chiar așa. Uneori samsarii de mașini, cei rău intenționați, vor să vă vândă o mașină ce are anumite defecte și nu funcționează în totalitate. Din păcate cei mai mulți cumpărători află acest lucru după ce au achiziționat autovehiculul și nu mai pot face multe lucruri în afară de a plăti costurile pentru reparații. Un mecanic auto este persoana cea mai în măsură să ne ofere cele mai utile sfaturi pentru a nu avea surprize neplăcute după achiziționarea unei mașini la mâna a doua. Acestea sunt cele mai prețioase 5 sfaturi oferite direct de un mecanic auto.

  1. Analizați mașina per total. Toate detaliile pornind de la caroserie, motor, portbagaj, oglinzi, ștergătoare sunt elemente ce trebuie să fie în cea mai bună stare. Micile detaliile fac diferența chiar și in acest context. O mașină  care are mai multe piese originale, motorul funcționează bine și nu are lovituri oferă indicii clare, că mașină a fost foarte bine îngrijită. 
  1. Documentele. Este foarte important ca actele să fie în regulă. De asemenea, istoricul reviziilor, al reparațiilor și toate informațiile și evenimentele petrecute de-a lungul timpului cu autovehiculul sunt prezente în documentele mașinii. În cazul în care depistați o problemă cu actele nu trebuie să vă achiziționați mașina.
  1. Verificați seria de șasiu. Seria de șasiu vă poate oferi cele mai multe informații despre mașină. Înainte de a va duce să cumpărați mașina este de preferat să îi cereți vânzătorului cât mai multe date despre mașină inclusiv seria de șasiu pentru a o verifica în  prealabil. Acestea trebuie să fie identice cu cele din talon sau din cartea de identitate a mașinii 
  1. Istoricul accidentelor. Majoritatea mașinilor puse la vânzare de cele mai multe ori au suferit accidente serioase. Este important să aflați cât mai mult detalii despre istoricul accidentelor pe care le are o mașină. De multe ori defecțiunile serioase sau accidentele sunt acoperite prin diferite strategii în special vizuale. Dacă doriți de exemplu să vă achiziționați o mașină BMW second hand, pentru a va asigura că nu a suferit accidente serioase și pentru a fi siguri că se află într-o stare, bună înainte de a o cumpăra efectuați o verificare completă a mașinii cu ajutorul unui tester dedicat BMW.
  2. Kilometrii reali. În România schimbarea kilometrilor reali reprezintă o ilegalitatea, cu toate acestea mulți vânzători de mașini recurg la aceste mijloace prin care pot obține mai mulți bani pe o mașină in teorie cu mai puțini kilometri. Dacă kilometrii din bord sunt mai puțini atunci vânzătorul poate cere un preț mai mare pentru o mașină. Dacă credeți că mașina are kilometrii schimbați verificați gradul de uzură al pedalei de accelerație și al scaunului șoferului. Uzura acestora va indică dacă mașină are mai mulți kilometri reali.
  3. Motorul. Este important ca pe motor să nu existe urme de ulei sau orice alte lichide. De cele mai multe ori vânzătorii de mașini spală motorul înainte de a pune mașina la vânzare uneori chiar pentru a ascunde astfel de probleme. Trebuie să faceți câțiva kilometri cu mașina pentru a vă asigura că nu există scurgeri de lichide întrucât dacă motorul este spălat pentru a acoperi această problema lichidele vor curge din nou după kilometrii parcurși.
  4. Carnetul de întreținere. Acesta va prezintă toate datele importante referitoare la revizia mașinii. La ce perioadă de timp au fost efectuate, ce consumabile au fost schimbate și multe altele informații foarte importante care vă vor ajuta să știți starea exactă a mașinii. În plus, asigurați-vă că distribuția a fost schimbată în situația în care aceasta nu este pe lanț.

Achiziționarea unei mașini second hand poate fi o idee bună dacă sunteți atenți la toate aceste indicii care pot trăda o defecțiune serioasă a mașinii. Trebuie să aveți mare grijă întrucât vânzătorii de mașini sunt specializați în a ascunde tot felul de defecțiuni. Cu atenția necesară veți achiziționa mașina mult dorită și care va funcționa o perioada lungă de timp.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top