Stiri

7 activități de încercat când te afli la Iași

Ești turist sau locuitor al Iașiului? Indiferent de unde ești, cel mai dezvoltat oraș al Moldovei te așteaptă cu brațele deschise oricând, să îl bați la pas și să-i descoperi atracțiile unice.

Dacă vizitezi Iașiul pentru prima dată, te sfătuim să aloci cel puțin două zile pentru a vedea cele mai importante puncte de interes din metropola de pe Bahlui. În cazul în care șederea ta se extinde pe o perioadă mai lungă, vei avea timp să încerci următoarele activități și nu numai:

  1. Promenadă la Palas

Palas a fost deschis la Iași în 2012 și reprezintă un ansamblu urbanistic multifuncțional construit de compania Iulius în inima Iașiului. Cu siguranță nu te vei plictisi în această destinație în aer liber cosmopolită, unde ai acces la peste 270 de magazine, restaurante, cafenele, un hipermarket, clădiri de birouri, săli de evenimente, un parc de peste 50000 de metri pătrați și o parcare subterană de 2500 de locuri.

  1. Să explorezi orașul de pe bicicleta electrică

Nu există nici o zonă a capitalei Moldovei care să nu merite să fie vizitată, iar cel mai simplu și rapid mod prin care poți face asta este folosind bicicleta electrică. Beneficiile acestui mijloc de transport includ evitarea traficului, lipsa de poluare, autonomia de aproximativ 70 de kilometri și faptul că nu depui efort ca să te deplasezi.

  1. Să vizitezi Grădina Botanică

Grădina Botanică “Anastasie Fătu” este printre cele mai mari și mai frumoase din țară. Iubitorii naturii pot petrece o zi întreagă aici, vizitând cele zece secții și două laboratoare. Complexul de sere este format din 12 sere și adăpostește plante mediteraneene, tropicale, subtropicale și ornamentale.

  1. O plimbare prin centrul istoric

Centrul istoric al acestui oraș studențesc se întinde în mare parte pe bulevardul Ștefan cel Mare și cuprinde Piața Unirii, Muzeul Unirii, Primăria Iași, Teatrul Național Vasile Alecsandri, Catedrala Mitropolitană, Biserica Sfântul Gheorghe, Catedrala Romano-Catolică, Mănăstirea Trei Ierarhi, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Etnografie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu, statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, Casa Dosoftei, Mănăstirea Golia, Sinagoga Mare, Muzeul de Istorie Naturală, Universitatea de Medicină și Farmacie, Parcul Copou, iar lista poate continua.

  1. Să vezi o piesă de teatru

Pentru localnici sau pentru turiștii cu mai mult timp la dispoziție, vizionarea unei piese de teatru este o idee excelentă. Programul Teatrului Național Iași se regăsește pe site-ul instituției, iar prețurile biletelor sunt foarte convenabile.

  1. O vizită la bojdeuca lui Creangă

Identitatea Iașiului nu ar fi completă fără scriitori clasici precum Eminescu și Creangă. Cel din urmă a locuit la Iași o bună parte din viața sa, de la autorul Amintirilor din copilărie rămânându-ne o modestă căsuță, plină de farmec, aflată pe strada Simion Bărnuțiu, la numărul 4. Este mai puțin știut că bojdeuca este primul muzeu literar din România, inaugurat în 1918.

  1. Pariuri sportive online

Te simți obosit după atâta plimbare și vizite? Când pici frânt pe pat în camera de hotel seara, te poți relaxa cu pariuri sportive online, pentru ca a doua zi să ai forță și să o iei de la capăt.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top