Stiri

8 caracteristici esențiale pentru un cărucior

Căruciorul copilului face parte din categoria obiectelor pe care trebuie să le ai mereu gata de folosire atunci când ai un copil mic, la fel ca scutecele, leagănul, scaunul de masă sau jucăriile. Un cărucior pentru copii va fi folosit o perioadă lungă de timp și în momente diferite, ceea ce obligă la o exigență ridicată în privința achiziționării unui astfel de obiect. Iată 8 caracteristici esențiale de care se recomandă să țineți cont atunci când alegeți un carucior pentru copii.

  1. Mărimea. Mărimea căruciorului pentru bebe decide cât timp îl veți putea folosi, dar și cât de ușor va fi de manevrat. Există cărucioare pentru bebeluși, care pot fi folosite pe o perioadă mai scurtă de timp, dar și modele care pot fi folosite de la 0 la 3 ani.
  2. Compoziția și flexibilitatea. Căruciorul pentru copii trebuie să fie confecționat din materiale durabile și rezistente, fără a fi foarte greu. Interiorul/landoul trebuie să fie căptușit cu un material confortabil și pe cât posibil hipoalergenic sau ușor de curățat, iar materialul exterior trebuie să fie impermeabil și de calitate, pentru a preveni deteriorarea prematură, după expunerea la soare sau ploi. În ceea ce privește flexibilitatea, căruciorul trebuie să fie pliabil, cu îmbinări care nu se blochează și ușor de compactat chiar și cu o singură mână.
  3. Functionalitatile. Puteți alege modele uni, de tip sport, sau modele mai complexe de tipul carucioarelor 2 in 1 sau carucioare 3 in 1 . Carucioarele sport sunt mai ieftine și potrivite pentru copii mai mari, dar sunt și mai puțin sigure. Totuși, de preferat sunt modelele compuse, multifuncționale, cu landou detașabil și scaun auto, care pot fi folosite în mai multe situații. De asemenea, puteți opta pentru modele care se pot dubla, pentru gemeni sau frați de vârste apropiate, care reduc costurile și ușurează munca părinților.
  4. Roțile. Roțile căruciorului diferă în funcție de model și pot fi simple sau duble, cu suprafața de cauciuc sau din material dur, pneumatice sau umplute cu spumă. Ele trebuie să fie prevăzute și cu un sistem de blocare ușor de aplicat, să aibă o durabilitate mare și un design care să prevină blocarea lor din cauza pietrelor sau a altor elemente mici care pot fi agățate accidental.
  5. Modelul. Modelul căruciorului depinde de preferințe, însă poate influența și refolosirea lui ulterioară, dacă decideți să-l donați sau să îl vindeți. Pe piață există o paletă foarte largă de oferte, de la low range la cărucioare de lux, ceea ce vă permite să alegeți orice model: old school, modern, sport sau clasic, în culori diferite și cu accesorii variate.
  6. Mânerul. Unele modele sunt prevăzute cu clasicele două mânere poziționate în spate, altele cu o bară-mâner. De asemenea, în funcție de modelul ales, puteți avea mânere atât în față, cât și în spate, fixe sau ajustabile. Cele ajustabile sunt mai comode și mai eficiente la manevrare. Ideal ar fi ca mânerele și celelalte extremități să aibă finisaje fine și rotunjite sau căptușite, care să nu zgârie în timpul manevrării.
  7. Accesoriile. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor părinților, producătorii de cărucioare pot adăuga diferite accesorii, dintre care cele mai notabile sunt husa de țânțari, husa de ploaie, suportul pentru geantă și/sau pahar, suport pentru picioare pe timp de iarnă etc.
  8. Coșul de depozitare. Nu în ultimul rând, coșul de depozitare este un must când vine vorba de alegerea unui cărucior pentru bebeluși. Acesta trebuie să fie spațios și ușor accesibil, pentru lucrurile necesare copilului și chiar pentru micile cumpărături.
Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top