Stiri

Plata cu PET ajunge în Iași

Caravana Plata cu PET ajunge din nou la Iași cu noutăți pentru clienți! Timp de 5 zile, ieșenii pot cumpăra fructe și legume românești cu ambalaje reciclabile.

A patra ediția a inițiativei Plata cu PET ajunge săptămâna aceasta în Iași. La fel ca până acum, fiecare PET adus = 1 fruct/ 1 legumă de la producătorii locali. Însă, anul acesta caravana vine cu noutăți! Pe lângă PET-uri, poți aduce și doze de aluminiu și ambalaje de sticlă.  

În perioada 12-16 octombrie la hipermarketul Carrefour din Șoseaua Păcurari, nr. 121 poți plăti cu PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă pentru fructe și legume românești. Iar dacă vii cu r-PETURI Dorna, recipientul produs din plastic 100% reciclat și reciclabil, ți se dublează cantitatea! Toate ambalajele pe care le aduci sunt introduse într-un RVM (Reverse Vending Machine), o stație de colectare inteligentă care permite reciclarea mai multor materiale.

Plata cu PET a fost lansată în premieră de Carrefour România în anul 2019, ca parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic și a fost întâmpinată cu interes de către clienți. În primele ediții, ieșenii au colectat peste 50.000 de PET-uri, în schimbul a peste 15 tone de fructe și legume românești de la producătorii locali. 

Campania Plata cu PET a fost lansată de către Carrefour România în parteneriat cu Coca-Cola HBC și GreenPoint Management, cu susținerea GreenPC Ambalaje, Financiar Recycling, Professional Recycle și Envipco România.

„Ca lider de piață, încercăm să colaborăm cu furnizorii, consumatorii și întreaga comunitate pentru a dezvolta practici care pot îmbunătăți calitatea vieții. Credem cu tărie că, prin educarea consumatorilor referitor la consumul responsabil de plastic și prin transformarea acestuia în monedă de schimb, vom ajuta clienții să adopte obiceiuri mai bune. Mai mult, anul acesta ne dorim să continuăm demersurile asupra economiei circulare, iar prin introducerea echipamentelor inteligente de colectare separată a ambalajelor de băuturi (Reverse Vending Machines), ne dorim să arătăm societății faptul că printr-un comportament responsabil, putem aveam parte de un mediu mai bun, mai curat,” a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România.

„Noi, la Envipco, ne dorim să curățăm România, contribuind atât cu echipamente, cât și implicându-ne în educarea consumatorilor. Așa că, atunci când ni s-a oferit ocazia să ne alăturăm campaniei inițiate de Carrefour, un partener mai vechi al nostru, am făcut-o cu mare entuziasm. Sperăm ca tehnologia noastră să contribuie la creșterea numărului de ambalaje colectate pe durata campaniei.” spune Bogdan Purcherea, Managing Director Envipco România.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top