Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 15 Martie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

fashiondays.ro

Curs Valutar
Euro – 4.9253 Leiup
Dolar american – 4.5975  Lei jos
Lira sterlină – 5.5842 Lei sus

FOTO Primele fotografii-spion cu Dacia Duster 3. Primele imagini ale lui Duster 3 au fost publicate de un utilizator Facebook, acestea fiind realizate pe autostradă, în timpul testelor. Mașina are număr de probe, iar elementele de design, cele care răzbat de sub camuflajul alb-negru sunt fără îndoială ale modelului care va prelua designul conceptului Bigster. Așa cum au declarat designerii Dacia în repetate rânduri, atât Duster, cât și Bigster vor prelua peste 90% din ceea ce am putut vedea pe conceptul Bigster în 2021. În plus, designul Dacia Duster 3 a devenit public în momentul în care Renault a înregistrat brevetul designului unui automobil care semăna izbitor cu Bigster, dar avea o lungime mai redusă. (Profit.ro)

Statele Unite ale Americii sunt angajate să sprijine România să se alăture programului de vize cât mai curând posibil, a declarat asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Dereck Hogan. (G4media.ro)

FIFA a confirmat că următoarea Cupă Mondială din Statele Unite, Canada şi Mexic, în 2026, va avea avea 48 de echipe. Acestea vor fi împărţite în 12 grupe de câte patru. (News.ro)

STIRI DIN IASI:

Noul supermarket de lângă “Socola” nu va avea acces auto direct din şos. Bucium, ci prin lateral. Aprobarea intră la votul final în CL. Noul supermarket Penny din Bucium este pe cale de a fi aprobat. Procesul de avizare de la nivelul Primăriei a fost finalizat, iar proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va intra la votul final în Consiliul Local (CL). Municipalitatea a publicat deja proiectul de hotărâre, iar o decizie a CL ar putea veni, cel mai devreme, la sfârşitul acestei luni. (Ziarul de Iasi)

Incendiu de proportii izbucnit aseara la groapa de gunoi de la Tutora! Pompierii ieseni au luptat cu flacarile toata noaptea. Seara trecută pompierii din cadrul ISU Iasi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la groapa de gunoi Țuțora. Inițial s-au deplasat 2 autospeciale de stingere și o autospecială de transport apă de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași. (Stirea de Iasi)

Au început lucrările în spatele Palatului Culturii: reamenajări la spațiul verde și pietonal. Grupul Iulius a început lucrările de reamenajare a zonei din spatele Palatului Culturii, după ce proiectul a primit autorizația în acest sens. Zona din imediata vecinătatea monumentului istoric a fost lăsată de izbeliște de Primărie, care a vehiculat în ultimii ani un proiect de reamenajare a zonei din jurul Palatului, dar niciun pas concret nu a fost făcut de municipalitate. (Apix.ro)

Analiză: prețurile la apartamente continuă să crească la Iași, în ciuda așteptărilor. Prețurile locuințelor continuă să crească în toate orașele mari, în ciuda unor așteptări invocat de specialiști din domeniu care anticipau o stagnare sau o scădere la începutul acestui an. Potrivit portalului Imobiliare.ro, Iașul nu face excepție de la regulă. (Apix.ro)

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top