Diverse

Achiziția de camioane pentru flotă în vreme de pandemie. O investiție eficientă sau nu?

Sursă foto Scania

Deții o firmă de transport și te întrebi dacă este o perioadă optimă pentru achiziționarea de noi vehicule în flotă pentru a-ți extinde afacerea? Toți cunoaștem impactul pandemiei de Covid-19 asupra noastră, cât și asupra majorității industriilor mari, inclusiv cea a transportului de marfă. Însă, putem spune că cea de transport nu este afectată la fel de mult ca celelalte. Atât în România, cât și în alte țări este necesar transportul pentru desfășurarea în condiții optime a multor activități, fapt care transformă această industrie într-un un pilon de bază în susținerea pe linia de plutire a celorlalte industrii. Gândiți-vă că majoritatea companiilor și afacerilor mici au nevoie să-și susțină în continuare activitatea cu ajutorul transportatorilor. Fără transport nu poate funcționa mai nimic în țară.

Așadar, această perioadă poate reprezenta pentru afacerea pe care o dețineți una prosperă, în care, poate, chiar să se dezvolte. Nu este consemnat undeva că business-urile nu mai pot evolua în contextul pandemic. Din contră, în anumite nișe chiar au existat creșteri, fapt ce denotă că virusul nu a stopat dezvoltarea tuturor afacerilor. De asemenea, cei mai avantajați în această perioadă sunt antreprenorii care au firme de transport cu camioane. Aceștia pot realiza curse atât în țară, cât și în afară pentru realizarea ciclului de import și export.

Fie că doriți să mai achiziționați Scania rulate, un camion sau autocar, acum este momentul să realizați această investiție, fiindcă cererea este foarte mare și veți scoate investiția realizată mult mai rapid. Dacă, însă, fondurile insuficiente ori teama unui risc vă oprește din a vă extinde, puteți alege o variantă care să corespundă nevoilor dumneavoastră, precum leasing la camioane second hand Romania.

Una dintre cele mai optime forme de finanțare în această perioadă este leasingul operațional. Oferă oportunitatea unei firme de a închiria camioane, noi sau rulate, în locul cumpărării directe a acestora, pentru care plătiți o anumită sumă pentru vehicul lunar, rata fiind calculată în funcție de rulajul mașinii și durata contractului. Această metodă are și multe avantaje precum: externalizarea tuturor formelor de riscuri pe care le implică vehiculul, micșorarea timpului alocat gestionării flotei de către personalul dumneavoastră. De asemenea, toate cheltuielile rămân în permanență sub control, în timp ce vă concentrați asupra activității principale pe care o desfășurați.

În plus, puteți uita de grija anumitor necesități pe care le implică orice camion din flotă: întreținere service, reparații, asigurări, vehicule de înlocuire și toate situațiile neplăcute care pot interveni. Totodată, dacă nu doriți să deveniți proprietar la final de contract, din varii motive, precum schimbarea vehicului cu unul nou la final de contract, înseamnă că leasingul operațional este alegerea potrivită. La final, veți plăti doar pentru ceea ce ați utilizat și veți returna vehiculul. Nimic mai simplu și eficient atât pentru voi, cât și pentru business-ul pe care îl dețineți.

Totodată, în această perioadă sunt multe companii, precum Scania.ro care susțin transporatorii români și au oferte speciale care elimină teama de risc. De ce spunem că sunt speciale și gândite pentru a satisface nevoile afacerii dumneavoastră? Scania România pune la dispoziție finanțarea de tip leasing operațional pentru camioanele rulate, second hand. Acesta este un serviciu unic în România, iar avantajele sunt foarte bune.  Printre acestea,  în rata de chirie sunt incluse următoarele: asigurările CASCO Scania Insurance și VABIS GAP (personalizate nevoilor afacerii tale), cât și pachetul de servicii Optim (garanție internațională + contract întreținere); serviciile pentru șofer putând fi alese în funcție de necesitățile activității companiei. Dacă te-am convins profită de oferta specială la autotractoare rulate cu avans între 1-3 rate, cu o perioadă de finanțare cuprinsă între 1-4 ani și susține stabilizarea economiei țării.

Printre multele variante pe care le puteți lua în considerare, un alt serviciu optim pentru afacerea pe care o deții este leasingul financiar. Dacă la finalul contractului dorești să păstrezi vehiculul, leasingul operațional nu este varianta potrivită nevoilor tale, ci leasingul financiar care permite păstrarea acestuia. Practic achiziționezi un camion sau cap tractor în rate cu un comision adăugat, în funcție de cei care aprobă leasing-ul. Partea bună e că te vei putea bucura de un vehicul nou, pentru care vei plăti lunar o anumită sumă și care la final îți va aparține. Aceasta fiind una dintre cele mai mari diferențe dintre cele două metode de finanțare pentru care poți opta în cazul în care nu dispui de plata integrală pentru un camion.

Așadar, identifică care sunt nevoile tale și ale business-ului și optează pentru varianta de finanțare care ți se potrivește și te avantajează cel mai mult. Nu ezita! Perioada aceasta este optimă pentru industria transporturilor, deoarece cererea este mare și poate aduce chiar creșterea afacerii pe care o ai.

În ceea ce privește riscurile unei achiziții de noi vehicule pentru flotă, putem spune că acestea sunt minime. În continuare, industria transporturilor este indispensabilă desfășurării activității afacerilor mici și mari. Cu alte cuvinte, fără transport nu ,,s-ar mișca” nimic atât din punct de vedere economic, cât și din punctul de vedere al factorului uman.

Dacă te-am convins că nu trebuie să eziți când vine vorba de extinderea afacerii tale, atunci tot ce trebuie să faci este să cauți doar prin câteva click-uri, oferta de leasing care te avantajează și corespunde nevoilor firmei tale. Aruncă un ochi pe Camioane Scania.ro pentru oferte și mai multe informații complete despre metodele de finanțare. Iar în momentul în care iei decizia propice afacerii tale, ține minte că industria transporturilor poate că va întâmpina urcușuri și coborâșuri, dar niciodată nu va înceta să existe și să fie la baza piramidei necesităților tuturor jucătorilor din piață. Aceștia vor reuși să se mențină și să se dezvolte doar prin intermediul transporturilor de marfă, fie că sunt în țară, sau în afara acesteia.

Acest articol este realizat de agentia SEO AdSem.ro

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top