Stiri

Aeroportul Iasi a depasit pragul de 200.000 de pasageri inregistrati in 2013

In luna decembrie 2013 s-au inregistrat 16.800 de pasageri imbarcati si debarcati la Aeroportul Iasi, in comparatie cu 12.300 de pasageri in luna decembrie a anului 2012. Astfel, totalul pasagerilor imbarcati si debarcati in decursul anului 2013 a ajuns la 231.000.
“Am depasit pragul de 200.000 de pasageri, asa cum in mod corect am previzionat la inceputul anului 2013. Anul 2014 se prefigureaza tot un an bun desi poate nu la fel de spectaculos in ceea ce priveste cresterea de pasageri dar cu siguranta un an cu o crestere semnificativa raportat la 2013 pentru ca pista existenta si-a depasit efectiv capacitatea. Anul 2014 va aduce in plus si doua (2) noi destinatii externe directe, Tel Aviv si Bergamo. Discutiile sunt aproape de final, anuntul oficial urmand sa il facem atunci cand cursele sunt introduse in sistem.

Am dezvoltat la sfarsitul anului 2013 o noua componenta in activitatea de marketing, axata exclusiv pe abordarea de noi companii și noi rute, care alaturi de componenta de promovare a Aeroportului si a Iasului in ansamblul sau, exercitata profesionist de echipa de marketing, va duce la cresterea interesului general pentru zona noastra. Asadar vestile bune de la Aeroportul Iasi nu vor inceta sa vina si in noul an.” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

Cursa Iasi-Torino-Iasi reprezinta cursa cu media de incarcare cea mai mare dintre zborurile externe operate de pe Aeroportul Iasi. De asemenea, numarul pasagerilor inregistrati in 2013 pentru cursele interne, fie pentru Iasi-Bucuresti fie pentru Iasi–Timisoara (doar in primele 5 luni ale anului) a ajuns la un total de 117.000 de pasageri.

Reamintim ca in 2013 s-au introdus 3 curse externe noi, in total 5 destinatii externe pentru pasagerii din zona Moldovei (Roma, Bologna, Torino, Viena, Londra), fata de 2012 cand erau doar doua (Viena si Roma din decembrie 2012).

2 Comments

2 Comments

  1. LUCIANO PIETROBONI

    January 8, 2014 at 12:55 am

    ASTEPT CU NERABDARE VOLO BERGAMO-ORIO AL SERIO-IASI si invers,IASI-BERGAMO,ORIO AL SERIO,EU FAC DE MULTE ORI ACEST VIAGGIO,SI IL ASTEPT DIRECT,NU CU SCHIMBARI IN ALTE ORASE PENTRU A AJUNGE LA ”IASI”un oras asa de mare si asa de FRUMOS*****,va multumim ca ati facut lucruri mari si frumoase in orasul nostru IUBIT………….

  2. Pingback: In curand Lutfhansa si Turkish Airlines vor zbura de pe Aeroportul Iasi | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top