Stiri

Afla acum ce este insomnia si depresia si cum le poti preveni

Te-ai confruntat vreodata cu insomnia sau stii prin ce se defineste aceasta? Dar in cazul depresiei, cate lucruri cunosti despre ea? Daca nu ne confruntam cu anumite probleme, tindem de multe ori sa nu ne documentam asupra lor. Astazi, insa, este momentul sa faci cunostinta cu termenul de insomnia si depresie. Este momentul sa vezi cu le-ai putea preveni cat mai repede, dar si cat mai eficient.

Cum definim insomnia? Insomnia nu este nici mai mult, nici mai putin decat o tulburare a somnului. O tulburare care se manifesta, in esenta, prin imposibilitatea de a adormi la ore normale, atunci cand majoritatii populatiei ii este somn. Ba mai mult, ea se poate caracteriza pe langa somn putin si prin treziri bruste si frecvente in timpul noptii, dar si printr-o stare de oboseala care persista ziua urmatoare.

Cum se poate preveni insomnia? Ei bine, medicii, cercetatorii si expertii in domeniu au ajuns la o serie de concluzii cu privire la metodele de prevenire a insomniei. Cel mai important in cazul acesteia ar fi urmarea unui program de viata cat mai sanatos. Ce implica acet program? Daca se vrea, prin incercari si putin efort, se poate. Se poate urmari un program constant de somn, chiar daca in primele zile este dificil. Se pot lua in considerare chiar si suplimentele alimentare naturale, precum si administrarea acestora la nevoie, intrucat ele contribuie la ameliorarea principalilor factori care provoaca insomnia.

De altfel, nu este exclusa nici ideea de a face exercitii, dar si de a gasi un mediu placut si relaxant in care sa se doarma. Schimbarea saltelei si inlocuirea acesteia cu una mai moale poate fi, de asemenea, o solutie.

Nu la fel stau lucrurile cand vorbim despre depresie. Depresia nu doar ca este prezenta in tot mai multe cazuri, ci aceasta este caracterizata si prin o stare emotionala negativa, predominanta in special in randul tinerilor. Comparativ cu insomnia, depresia este o problema mult mai complexa. Este o problema care isi pune amprenta pe foarte multe aspecte ale vietii.

Cum se poate, totusi, preveni aceasta? Regimul de viata ponderat este primul despre care medicii specialisti amintesc. Acesta este esential, la fel cum un rol prioritar il pot ocupa si exercitiile fizice facute seara de seara sau zi de zi, hidratarea frecventa si corespunzatoare si somnul. O rutina a somnului corespunatoare te poate feri de o astfel de problema care nu este deloc placuta, in cazul nimanui.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top