Stiri

Afla totul despre venituri din strainatate, dar si despre meseria de contabil

Ce stii despre veniturile din strainatate si despre impozitarea acestora? Dar despre meseria de contabil? Afla totul despre venituri din strainatate, dar si despre meseria de contabil si daca au acestea sau nu vreo legatura.

Venituri din strainatate – tot ce trebuie sa stii despre acestea

Cand vine vorba despre venituri din strainatate, iti putem oferi niste informatii prin intermediul carora sa te punem la curent cu tot ce trebuie sa stii despre acestea. Astfel, referitor la acest subiect, cel mai de interes punct este partea de declarare a veniturilor din strainatate. Veniturile din strainatate, conform ANAF, se declara doar daca provin din activitati de productie, prestari de servicii, drepturi de proprietate intelectuala, dar si din profesii liberale. La acestea se mai adauga activitatile de comert, activitatile agricole, activitatile de piscicultura si silvicultura, pensiile, investitiile, transferul aurului financiar, jocurile de noroc, dividendele, premiile, dar si dobanzile. Importante sunt si veniturile de pe urma renumeratiilor, cedarii folosintei bunurilor si indemnizatiilor.

De asemenea, exista si riscul dublei impozitari intr-o sumedenie de cazuri. Care sunt acestea? Ei bine, dubla impozitare este posibila in cazul in care se locuieste intr-un stat din UE, dar se lucreaza in alt stat,  resedinta este in strainatate, iar prestatiile de somaj sunt in Romania, precum si retragerea de la pensie dintr-o tara si primirea acesteia in alta.

Veniturile pot trece prin bilantul unui contabil – care sunt, in esenta, responsabilitatile acestuia?

Cand vorbim despre un contabil, ne intrebam adesea care sunt, in esenta, responsabilitatile acestuia. Veniturile pot trece prin bilantul unui contabil, in sensul in care contabilii sunt cei care gestioneaza si calculeaza fiecare intrare si iesire a firmei din punct de vedere al serviciilor de care aceasta are nevoie. Veniturile, de asemenea, sunt declarate si in contabilitate.

Astfel, se cunoaste in amanunt despre un contabil ca acesta opereaza atat incasarile, cat si platile in numerar, bineinteles, in conformitate cu registrul de casa. Inregistrarea de facturi de la furnizorii interni, dar si analiza deconturilor si operarea avansurilor de trezorerie tin tot de activitatea pe care o are un contabil. Daca esti un contabil, atunci, cu siguranta, stii despre ce este vorba. Daca nu te incadrezi si nu prestezi aceasta meserie, iata ce ar mai trebui sa stii.

Un contabil are o responsabilitate mare chiar si cand vine vorba despre inregistrarea intrarilor de marfa pe baza facturilor disponibile, dar si cand vine vorba despre verificarea soldurilor din casa, banca si avansurile de trezorerie. Toate aceste activitati se intreprind prin respectarea reglementarilor interne, dar si a procedurilor corespunzatoare locului de munca cu pricina.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top