Stiri

Ai in plan sa-ti construiesti o casa la munte?

Auzind munte, gandul iti zboara la o priveliste patrunzatoare si la zgomotul linistitor al unui pârâu ce-si urmeaza cursul. Ei bine, daca vrei sa evadeti din oras si sa-ti stabilesti locuinta intr-un astfel de loc, ar trebui sa te pui la curent cu toate aspectele.

Iata ce trebuie sa ai in vedere cand te muti intr-o astfel de zona!

Alege o zona potrivita nevoilor tale si ale familiei!

De cele mai multe ori, persoanele ce-si doresc sa se instaleze intr-o astfel de zona, sunt acelea care au trait toata viata in mijlocul orasului. Venind dintr-o zona urbana, este de inteles faptul ca vrei sa te stabilesti cat mai departe de aceasta. Te-ai saturat sa fii intr-o continua agitatie, si daca ai putea sa te muti in varf de munte, ai face-o. Este destul de greu sa se si intampla asta, mai ales daca esti un om obisnuit. In viata de zi cu zi trebuie sa ne deplasam la locul de munca, la cumparaturi, sa ne ducem copiii la scoala si asa mai departe. Daca am trai in pustietate ar fi un chin sa ajungem zilnic la civilizatie. Astfel, trebuie sa fii foarte atent cand iti alegi locul in care va fi construita viitoare ta casa, intrucat este necesar sa-ti satisfaca atat nevoile tale, cat si ale familiei. Asigura-te ca in apropierea spatiului ales exista magazine, o scoala si ca este destul de aproape de oras. Iti sunt necesare toate aceste facilitati si ar fi bine sa fie cat mai aproape de casa ta pentru a salva timp.

Fa toate demersurile pentru a-ti asigura caldura necesara!

In zonele montane, datorita temperaturilor foarte scazute mai ales in sezonul rece trebuie sa va asigurati confortul termic, incepand chiar cu pozitia casei. Aceasta metoda se numeste design solar pasiv si presupune pozitionarea cladirii cu spatele spre nord. Urmatorul pas consta in alegerea celei mai potrivite surse de caldura activa. Puteti opta pentru parchetul dublu stratificat si incalzirea in pardoseala de la Valprestparchet.ro, intrucat este cea mai eficienta metoda de incalzire a oricarei incaperi. Este economa, intrucat consuma mai putin decat sursele clasice de incalzire si se poate conecta atat la o centrala, cat si la un boiler sau de ce nu, un panou solar. Cu ajutorul acestei instalatii, caldura va fi distribuita mult mai uniform. Avand o instalatie clasica, dupa cum bine stim, aerul cald se ridica la nivelul tavanului, podeaua ramanand rece. Ulterior, o izolare ca la carte a cladirii va sigila intreaga caldura produsa.

Protejeaza-te de animalele salbatice!

Daca va situati in apropierea unei paduri si destul de departe de oras este foarte posibil sa aveti surpriza ca animalele salbatice sa-si faca simtita prezenta. Din lipsa hranei, ajung sa colinde gospodariile pentru a-si satisface aceasta nevoie primara. In zonele de campie, oamenii au de-a face decat cu rozatoare si cel mult cu cate o vulpe. In schimb, la munte facem referire la animale de talie mult mai mare care ne pot da tarcoale, precum ursii sau lupii, ce reprezinta un adevarat pericol pentru oameni. O prima metoda pentru a impiedica patrunderea lor in interiorul curtii este sarma ghimpata. Desi nu este cea mai estetica metoda, poate fi foarte eficienta. O alta modalitate prin care le puteti tine la distanta, este montarea unui gard electric. Cu siguranta, niciun pradator nu va mai indrazni sa va perturbe linistea.

In urma parcurgerii acestui articol, veti stii cu exactitate care sunt aspectele prioritare in crearea viitoarei locuintei. Desi instalarea domiciliului cat mai aproape de natura pare cea mai buna solutie, este mult mai benefic sa va aflati cat mai aproape de civilizatie.

Sursa foto – unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top