Stiri

Care sunt cele mai eficiente materiale folosite in lucrarile de hidroizolatii piscine?

Astazi, in lucrarile de hidroizolatii piscine se folosesc mai multe tipuri de materiale. Specialistul va alege, in functie de particularitatile proiectului, cel mai potrivit material, dupa care va realiza toate etapele necesare pentru a obtine etanseizarea perfecta. Indiferent de produsul sau solutia tehnica aleasa, exista 4 etape esentiale in lucrarile de hidroizolatie: (1) pregatirea suportului, (2) pregatirea materialului, (3) aplicarea materialului, (4) continuarea lucrarilor de finisare.

Afla care sunt materialele cu eficienta ridicata.

Hidroizolatia bicomponenta: pulberea este prevazuta in sac si partea lichida in recipient

Una dintre cele mai frecvente solutii tehnica folosite in hidroizolatii implica un material bi-component. amestecul se realizeaza dintr-o pulbere (depozitata in sac) si un lichid (incastrat intr-un recipient), ambele fiind livrate de producatorul materialului. Modul de aplicare, dar si de preparare, este extrem de similar cu cel al unui mortar obisnuit, doar ca in acest caz avem de a face cu un produs special utilizat in hidroizolatii. Nu se foloseste, sub nicio forma, alt lichid decat cel livrat de producator, chiar daca unii meseriasi au tendinta de a adauga apa in amestec, pentru a obtine un amestec mai omogen. Materialul se aplica numai dupa pregatirea suportului, inclusiv in cazul bazinelor noi, ce trebuie verificate atent.

Hidroizolatia lichida: produsul gata pentru folosire se afla in stare lichida

Aceasta metoda de hidroizolare a bazinelor este considerata mult mai rapida decat oricare alta. Motivul este evident: produsul este gata de folosire, nu necesita nicio actiune de preparare in prealabil. Se foloseste hidroizolatia lichida in special in cazul piscinelor mici sau cu forme neregulate, unde nu exista alta solutie de a aplica materialul decat prin pensulare. Punerea in opera a hidroizolatiei lichide se face fie cu ajutorul pensulei, fie cu ajutorul trafaletului, in functie de cad. In comparatie cu alte tipuri de materiale, putem spune ca este o metoda care asigura un nivel ridicat de productivitate. Si in acest caz, pregatirea suportului (curatarea lui perfecta) este imperios necesara, fie ca bazinul este unul vechi sau unul nou.

Hidroizolatia solida bituminoasa: o metoda clasica, ce se aplica in exteriorul bazinului

O altenativa la cele doua metode de hidroizolare prezentate mai sus este utilizarea hidroizolatiei solide bituminoase, recomandata doar pentru partile exterioare ale bazinului, ce intra in contact direct cu solul. Daca piscina de care dispui este ingropata direct in sol, acesta este materialul optim. Metoda de lucru este una clasica si asigura pastrarea uscata a peretilor exteriori ai piscinei, rezultatele fiind garantate pe termen indelungat. Membrana bituminoasa reprezinta una dintre cele mai clasice solutii in domeniul general al hidroizolatiilor: aceasta are proprietatile optime pentru a stopa infiltratiile de apa si este utilizata atat pentru piscine, cat si pentru terase sau alte aplicatii. Faptul ca se foloseste si astazi ii confirma eficienta.

Hidroizolații-Terase.ro, nr. 1 in hidroizolatii de orice fel: piscine, acoperisuri, terase, pereti, fundatii

Calitate fara compromis vei obtine colaborand cu Hidroizolații-Terase.ro, cea mai recomandata companie din acest domeniu.

Rezultatele sunt garantate, indiferent de tipul de hidroizolatii: piscine, terase, pereti, acoperisuri, fundatii si nu numai. Expertii analizeaza particularitatile proiectului tau si iti recomanda materialul care poate stopa cel mai eficient si mai sigur infiltratiile de apa, in functie de nevoi. Cei de la Hidroizolații-Terase.ro folosesc solutii tehnice inovative si tin pasul cu noile aparitii din acest domeniu.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top