Stiri

Ai probleme la nivelul pielii? Consulta un dermatolog!

Medicina a avansat extrem de mult in ultimii ani, reusind astfel sa-ti ofere astazi solutii pentru aproape toate tipurile de probleme de sanatate pe care ai putea sa le ai.

De exemplu, daca te confrunti cu deficiente la nivelul pielii, poti apela cu incredere la un departament dermato Bragadiru. Aici vei intalni un specialist bine pregatit in domeniul sau de activitate, care te va ajuta sa-ti redobandesti atat sanatatea, cat si frumusetea pielii.

Dermato Bragadiru – cu ce se ocupa aceasta ramura a medicinei?

Dermatologia reprezinta ramura medicinei care se ocupa de studiere, dar si de tratarea pielii, a unghiilor si a parului ori de cate ori este nevoie. Analize speciale exista in acest sens, astfel incat sa stii cum sa actionezi in functie de starea de sanatate pe care o ai. De exemplu, un medic dermatolog poate trata chiar si pana la 3000 de afectiuni, inclusiv cancere de piele, acnee, boli cu transmitere sexuala, probleme legate de inaintarea in varsta, precum si boli inflamatorii. Important este sa apelezi, insa, la un specialist din timp si sa nu amani pana in ultima clipa!

Cand este recomandat sa mergi la doctor?

Daca pana acum cativa ani, majoritatea oamenilor mergeau la doctor numai atunci cand problemele lor de sanatate se agravau, lucrurile au inceput sa se schimbe. Preventia a devenit o prioritate, intrucat pacientii au inteles cat de important este sa aiba grija de sanatatea lor, in loc sa trateze. De aceea, este bine sa stii ca poti merge la un dermatolog in urmatoarele cazuri:

  • preventie – in fiecare an ar trebui sa mergi cel putin o data la dermatolog pentru un control de rutina. Medicul va analiza starea de sanatate pe care o ai, atat la nivelul pielii, cat si la nivelul anexelor pielii si a mucoaselor adiacente;
  • diagnostic – medicul dermatolog este singurul indreptatit sa-ti dea un diagnostic, in baza problemelor de sanatate cu care te confrunti. Uita de parerile de pe Internet, care nu sunt avizate si ia in calcul doar opinia unui expert;
  • tratament – in cazul in care dermatologul iti ofera un diagnostic ferm, tot el este cel care iti poate recomanda tratamentul potrivit. Urmeaza-l cu strictete pe toata perioada indicata.

Ce presupune consultanta dermatologica?

In cazul in care nu ai mai fost niciodata la dermatolog pana acum, este bine sa stii ca din consultanta aferenta acestui domeniu fac parte urmatoarele:

  • anamneza – discuta cu doctorul despre starea ta de sanatate, dar si despre istoricul tau medical;
  • in timpul examenului clinic, dermatologul iti examineaza leziunile de la nivelul pielii, a parului, dar si a unghiilor si a mucoaselor;
  • diagnostic;
  • recomandari pentru investigatii suplimentare (dermatoscopie sau analize de laborator);
  • recomandarea unui tratament;
  • recomandari speciale, daca este cazul.

Care sunt caracteristicile pe care ar trebui sa le cauti la un dermatolog?

Din punct de vedere profesional, dermatologul trebuie sa fie extrem de bine pregatit si sa aiba cunostinte temeinice in domeniul in care activeaza. In acelasi timp, el trebuie sa fie rabdator, sa aiba capacitatea sa te asculte si sa iti recomande cele mai bune tratamente atunci cand este nevoie. De toate acestea iti poti face o parere clara mai ales in timpul consultului initial.

OnixOptim.ro iti pune la dispozitie servicii dermatologice excelente! Aici poti inclusiv sa-ti gasesti un medic de familie Bragadiru bun, cu care sa tii legatura de-a lungul timpului. Doar protejandu-ti sanatatea si punand accent pe partea de preventie vei reusi sa ai o viata echilibrata din toate punctele de vedere!

Date de contact:

Telefon: 0723.019.008 / 0751.077.660

E-mail: contact@onixoptim.ro

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top