Stiri

Ajută-l să simtă bucuria copilăriei! 4 idei de cadouri pentru puiul tău

Îți aduci aminte ce jocuri preferai în copilărie sau ce activități îți aduceau zâmbetul pe buze? De la simplul șotron, până la celebrul de-a v-ați ascunselea cu prietenii, de la un puzzle provocator, până la Nu te supăra frate, joaca și jocurile sunt parte din cea mai frumoasă, sinceră și inocentă perioadă din viața unui om. Pe lângă acestea, activitățile de care un copil se bucură împreună cu părinții, au rolul de a-l cizela și a-i defini personalitatea. Așadar, atunci când vrei să îi faci un dar puiului tău, alege nu doar din primul impuls, ci responsabil, cu gândul la beneficiile pe care cadoul respectiv le va avea asupra lui.

Iată 4 idei de cadouri de care cel mic va fi super încântat

  1.       Lego – poate cea mai celebră jucărie

Când vine vorba de Lego, oferta este atât de variată și centrată pe grupe de vârstă, încât e imposibil să nu găsești ceva care să-i fie pe plac. Dacă știi care sunt personajele sale preferate, va fi ușor să te orientezi. În funcție de câți anișori are, vei alege piese de Lego mai simple sau mai complicate. Posibil ca tentația să fie atât de mare, încât vei cumpăra unul și pentru tine!

 

  1.       Triciclete și trotinete – ajută-l să dobândească încredere în el

Știai că există foarte mulți adulți care nu știu să meargă pe bicicletă? Dintre aceștia, un procentaj destul de mare a declarat că nu au fost obișnuiți de mici cu această activitate, iar în adolescență sau și mai târziu nu au mai avut curajul să încerce. Iată cât de important este să-ți ajuți copilul să aibă încredere în propria persoană, iar asta trebuie făcută chiar de când este foarte mic. De aceea, există triciclete și trotinete pentru cei mici de la Babyneeds create special pentru a fi folosite imediat ce micuțul a început să meargă. După ce mai crește, poți să treci la alt nivel și achiziționezi o bicicletă. La început, va începe să meargă folosindu-se de rotițele ajutătoare. Treptat, va renunța la ele, dar va avea nevoie să te știe prin preajmă, să-l prinzi sau să îl sprijini dacă va pica. Bineînțeles, tu vei fi acolo să-l ghidezi și să-l ajuți.

  1.       O jucărie educativă sau, de ce nu, chiar mai multe

Jucăriile de tipul ”primul meu glob pământesc”, tăblițe cu activități, mini orașe care așteaptă să fie construite de cele mai pricepute mânuțe, litere magnetice, etc. pot constitui daruri perfecte pentru orice copil dornic de joc și cunoaștere.

  1.       Jucării care-l provoacă să fie creativ

Dezvoltarea creativității începe din copilărie. La fel cum empatia și imaginația sunt întărite datorită poveștilor citite cu glas calm și cald, la fel creativitatea poate fi modelată prin jocurile potrivite. Realizarea bijuteriilor handmade cu mărgeluțe, paiete, pene, fetru și sârmulițe, bormașini și jocuri de construit, seturi de cusut și/sau pictat, origami, artă cu nisip, și multe altele, se pot regăsi printre preferatele copiilor. Vrei să aflii mai multe despre cum poți să-i dezvolți creativitatea? Acest articol îți poate fi de folos.

 

Știi de ce este greu să alegi cadouri pentru cel mic? Pentru că există foarte multe astfel de lucrușoare și e greu să te decizi ce să cumperi. Tocmai de aceea, în primul rând trebuie să îi cunoști preferințele, dar și să-i alegi darul privind din punctul de vedere al beneficiilor pe care acesta le va avea asupra dezvoltării sale.

Sursă foto: freepik.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top