Stiri

Alege vase si platouri de ceramica pentru un plus de rafinament

Vesela de ceramica a devenit tot mai populara. Reintoarcerea la origini, aspectul cald, prietenos al pieselor, dar si designul elegant cu care vin vasele ceramice sunt cateva dintre motivele pentru care acestea au captat atentia oamenilor cosmopoliti. Vesela din ceramica se gaseste in bucatariile moderne cu accente urbane, in cele traditionale, dar si in restaurante. In randurile urmatoare ne propunem sa descoperim cateva beneficii ale veselei ceramice, cum si cand poti folosi vesela de la RoseHome si ce tipuri de vesela de ceramica sunt mai potrivite pentru restaurante, cafenele si evenimente.

Beneficii ale veselei de ceramica 

Beneficiile cu care vine vesela de ceramica sunt numeroase si nu pot fi contestate. Avantajele sunt de ordin estetic, practic, economic, si nu numai. Ca sa intelegem mai bine de ce asemena piese sunt atat de apreciate este important sa intelegem ce este ceramica. In primul rand trebuie mentionat ca ceramica este un material natural, prietenos cu mediul inconjurator si este obtinuta prin arderea la temperaturi inalte a lutului prelucrat. Deci vesela de ceramica este realizata din argila, nu are plumb, metale grele sau compusi chimici ce ar putea fi transferati in mancare, nu este toxica si nu produce rau organismului.

Un alt beneficiu cu care vine vesela de la RoseHome este rezistenta! Vasele ce poarta aceasta amprenta sunt supuse unor procedee de prelucrare speciale ce ii confera rezistenta. Piesele pot fi introduse la cuptor in siguranta, pot sustine preparate fierbinti, nu se zgarie si nu se sparg cu usurinta. Totusi chiar daca ofera solutii numeroase pentru gatit, vesela de ceramica, nu poate fi pusa in contact direct cu flacara, deci nu poate fi utilizata pe aragaz.

Trebuie amintit ca ceramica este mai putin costisitoare fata de portelan si piatra. Vesela de restaurant, dar si cea pentru uz casnic, realizata din acest material reprezinta o investitie inteligenta in calitate si durabilitate.

Ceramica este un material cu traditie, produs si folosit de mii de ani pe teritoriul tarii noastre. Un aspect care face ca vesela de ceramica sa fie atat de apreciat este si aspectul estetic placut. Vasele par sa atraga si sa inspire un aer cald, prietenos, de ospitalitate. Nu trebuie uitate nici detaliile legate de modul de intretinere si curatare. Poate cei mai recunoscatori pentru vesela de ceramica sunt operatorii din industria hoteliera si a restaurantelor. Piesele ceramice pot fi utilizate zi de zi curatandu-se cu usurinta, fara a-si stirbi din frumusetea caracteristica.

Tipuri de vesela de ceramica 

Cand vine vorba de clasificare, criteriile sunt destul de simple. In functie de aspect si porozitate vasele de ceramica se imparte in grosiere si fine. Cele dintai au de obicei aspect usor rustic, sunt mai poroase si mai putin dense, de aceea se si sparg mai usor. Ceramica fina este o adevarata arta, piesele ce ies din mainile mesterilor specializati avand aspect exceptional si pot fi considerate adevarate bijuterii.

In functie de cromatica avem vase ceramice monocrome si vase de ceramica pictate. Pentru restaurante, cafenele si evenimente sunt preferate cele pictate in alb. Intrucat acestea sunt mai elegante, mai versatile si pun in valoare preparatele culinare pe care le prezinta. Totusi, daca doresti un plus de energie in farfurie poti opta pentru vase de ceramica pictate. Cele decorate manual sunt piese impresionante si asigura un aer opulent mesei pe care o definesc.

La ce folosesti vasele si platourile de ceramica

Versatilitatea vaselor de ceramica este foarte ridicata. Farfuriile, bolurile, platourile sunt instrumente eficiente pentru servirea mesei. Deci pot aduce un plus estetic unor mese obisnuite sau unor mese de sarbatoare.

Vasele de ceramica sunt potrivite pentru depozitarea alimentelor. Cu ajutorul lor pastrezi in cele mai bune conditii alimente precum orez, malai, faina, sare, cafea, fasole uscata, plante uscate s.a. Aceste vase au proprietati deosebite si mentin in stare perfecta multe dintre alimentele uscate din bucatarie, in plus dau un aspect unitar, cochet bucatariei.

Platourile de ceramica sunt dense si rezista la temperaturi inalte. Pot fi introduse in cuptor si pot pastra preparatele calde pana la servire, sunt unelte deosebite de prezentare si nu in ultimul rand iti permit sa servesti in cel mai confortabil mod un numar mare de persoane.

Se poate spune ca vasele de ceramica reprezinta investitii deosebite in bunastare, confort, stare de bine. Fie ca sunt farfurii, boluri, platouri sau borcane, acestea iti permit o buna organizare si iti asigura plusul estetic mult dorit cu costuri minime!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top