Stiri

Amazon livrarează gratuit în România pentru comenzi de peste 49 Euro

Am observat în postarea de pe blogul lui Marius că Amazon Germania a ajustat costurile de livrare către România pentru produsele vândute sau gestionate de Amazon (fulfilled by Amazon). Vreau să mulțumesc și lui Gaelex, care mi-a atras atenția asupra acestei schimbări ieri. Momentul exact al modificării operate de Amazon rămâne un mister, dar impactul acestei actualizări pe piața noastră nu poate fi subestimat.

Acum, livrarea devine gratuită pentru comenzile de minim 49 de euro, o veste bună pentru toți cei care fac cumpărături din Germania.

Amazon.es, Amazon.fr și Amazon.co.uk par a fi lipsite de această opțiune și, cel mai probabil, nu se vor alinia la trend prea curând.

Am observat că în unele situații, costul de livrare este afișat în mod evident în apropierea prețului produsului, dar în momentul adăugării produsului în coș, acest cost este redus sub forma unui discount. De obicei, produsele cu serviciul Standard Shipping sunt expediate prin intermediul Fan Courier, în timp ce cele cu Express Shipping sunt livrate prin intermediul DHL sau UPS.

Amazon pare acum să ofere livrare în peste 150 de destinații, inclusiv România. Această veste nu poate fi decât binevenită. Cu toate acestea, nu cred că magazinele online din România ar trebui să-și facă griji prea mari în privința concurenței din partea Amazon. Cumpărătorii din România sunt obișnuiți cu livrări rapide, suport în limba română și, dacă este posibil, retur gratuit. Există și o chestiune legată de garanție care trebuie luată în considerare. Este posibil ca unele branduri care vând pe Amazon.de să nu ofere servicii de service în România, ceea ce poate influența decizia de a cumpăra de pe acest site.

Germania, în schimb, reprezintă o piață mult mai amplă, cu o gamă bogată de produse și branduri, inclusiv articole electronice, pe care nu le găsiți în mod obișnuit în România. Mai mult, când adaugăm în ecuație și produsele oferite de partenerii din marketplace, se deschide practic o poartă către o gamă variată de produse noi. De la gadgeturi la accesorii, de la hard disk-uri și module de memorie DDR la accesorii auto, dispozitive pentru casă inteligentă, echipamente pentru foto-video și până la decoratiuni interioare, jucării și unele unelte mai specializate și multe altele.

Cu toate acestea, mesajul principal este că de acum încolo, atunci când doriți să cumpărați ceva, ar putea fi o idee bună să verificați și prețurile pe Amazon. Sunt foarte curios să văd ce oferte vor pregăti pentru Black Friday

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top